USR cere PNL să retragă legea totalitară anti-proteste

USR cere PNL să retragă legea totalitară anti-proteste

USR solicită PNL să retragă din Parlament legea totalitară gândită să descurajeze protestele prin sancționarea dură a celor care „tulbură liniștea” guvernanților.

Este inadmisibil ca un partid care a ajuns la putere în contextul protestelor masive anti-Dragnea și anti-PSD să ceară ca românii ce-și strigă în stradă nemulțumirea să fie pedepsiți la fel sau chiar mai aspru decât cei care comit infracțiuni precum ucidere din culpă, folosirea prostituției infantile, înșelăciune sau furt.

Solicităm PNL să retragă din Parlament proiectul de lege semnat de Nicolae Ciucă și Lucian Bode, iar aceștia să-și prezinte scuze societății civile, milioanelor de români care au înghețat de frig în stradă la OUG 13 și celor agresați pe 10 august de Jandarmeria lui Carmen Dan și Liviu Dragnea. Să scandezi în fața Guvernului «Sunteți doi plagiatori» nu înseamnă «atingerea demnității umane», nici nu trebuie să ajungi la închisoare pentru asta. Să scandezi «ați dus România în topul scumpirilor, i-ați sărăcit pe români, în timp ce de pensiile speciale nu vă atingeți» este adevărul. Nu trebuie să faci pușcărie pentru asta. Retrageți legea și prezentați-vă scuzele”, declară Ionuț Moșteanu, deputat și purtător de cuvânt al USR.

În proiectul PNL, tulburarea ordinii și liniștii publice a ajuns să fie pedepsită cu închisoarea, nu doar cu amendă. Și nu oricum, ci la fel sau chiar mai aspru decât multe alte infracțiuni, precum uciderea din culpă, lovirea sau alte violențe, șantajul, hărțuirea, furtul, coruperea sexuală a minorilor, pornografia infantilă sau folosirea prostituției infantile.

Ciucă, Bode și Iohannis vor o Românie în care deviza să fie „Nu deranjați furtul PNL”. Noi vrem o Românie care să nu alunece spre dictatură și în care cei ce îi sărăcesc prin furt pe români să răspundă în fața cetățenilor.