<strong>Deputatul USR Radu Miruță: După 20 de zile, nicio schimbare la CE Oltenia. Șefii se pregătesc de prelungirea mandatelor</strong>

Deputatul USR Radu Miruță: După 20 de zile, nicio schimbare la CE Oltenia. Șefii se pregătesc de prelungirea mandatelor

La aproape trei săptămâni de la accidentul în care și-au pierdut viața trei mineri, iar alți zeci au fost răniți, nu doar că șefii CE Oltenia, numiți politic, nu au răspuns pentru cele întâmplate, dar sunt la un pas să le fie prelungite mandatele.

Mafia politică din CE Oltenia nu a luat nicio măsură fiindcă cei care ar fi trebuit să fie sancționați sunt fix colegi de partid. Din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia trei membri sunt ai PSD, trei ai PNL, iar unul e susținut de ambele partide.

Au trecut 20 de zile, iar viața minerilor nu s-a schimbat în bine după accidentul de la cariera Jilț Sud. Nu putem să ignorăm că mineri onești, care își fac meseria își pun, în continuare, viața în pericol pentru că nu au alternativă. În tot acest timp, adevăratele interese ale acestor oameni sunt jucate la barbutul politic de aceiași care au dus această companie în situația de astăzi și care cu sânge rece continuă nestingheriți de nimeni să își construiască o structură paralelă de partid în interiorul Complexului Energetic Oltenia. Rețeta e simplă: pe oamenii buni îi țin pe margine dacă nu le jură credință, iar pe cei supuși îi montează în funcții mai bune de sus până jos, fiecare având responsabilitate clară să aducă voturi din zona lui, pe cariera unde a fost uns șef, pe departamentul lui, șamd. Și așa se ține un județ captiv”, declară deputatul USR Radu Miruță.

La CE Oltenia s-a dovedit, încă o dată, că numirile politice duc la tragedii. USR reiterează solicitarea către PSD și PNL să înceteze cu numirile politice la conducerea CE Oltenia și să organizeze concursuri pe bune, astfel încât să ajungă la șefia complexului adevărați specialiști, iar condițiile de lucru ale angajaților să fie îmbunătățite.