Senatorul USR Ștefan Pălărie condamnă gestul Ligiei Deca de a bloca comentariile pe Facebook

Senatorul USR Ștefan Pălărie condamnă gestul Ligiei Deca de a bloca comentariile pe Facebook

Senatorul USR Ștefan Pălărie, membru în Comisia pentru învățământ a Senatului, condamnă gestul Ministrului Educației, Ligia Deca, de a bloca comentariile pe pagina ei oficială de Facebook.

În opinia lui Ștefan Pălărie, aceasta demonstrează încă o dată inadecvarea la funcție și inabilitatea de a înțelege rolul pe care un ministru al Educației îl are în sistem.

”Dacă vrei să faci o reformă BUNĂ a sistemului educațional atunci trebuie să fii gata să asculți toate părerile și să-ți susții cu argumente ideile tale. Să BLOCHEZI pur și simplu dreptul cetățenilor de a-și spune părerea despre munca ta ca ministru, despre propunerile de modificare a sistemului în care învață toți copiii țării este inacceptabil. De aproape jumătate de an de când a devenit ministru al Educației, Ligia Deca a refuzat cu obstinație orice formă de dialog relevant pentru domeniul pe care-l păstorește”, transmite Ștefan Pălărie.

De asemenea, senatorul USR condamnă secretomania în care înconjoară noile propuneri de modificare a Legii Educației Naționale precum și faptul că Ligia Deca a refuzat cu obstinație invitația de a merge la Comisia pentru învățământ și a prezenta prioritățile mandatului ei.

Ștefan Pălărie: ”Dacă Ligia Deca nu dorește să stea de vorbă cu nimeni, este opțiunea dumneaei, dar Ministrul Educației nu-și poate permite acest lucru. Cum facem ca sistemul de învățământ din România să fie mai performant? Ce este de făcut pentru a-l adapta la evoluția din ce în ce mai accelerată a dezvoltării tehnologice? Ce putem face ca pe viitor copii României să beneficieze de condiții optime de a învăța indiferent de mediul din care provin? Ce putem face să reducem abandonul școlar? Sunt tot atâtea întrebări pe care Ministrul Educației nu are cum să le blocheze, nu are cum să nu le dea răspuns!”.

În lipsa unui dialog constructiv cu elevii, cu profesorii, cu părinții și cu autoritățile locale, Ștefan Pălărie consideră că ”marele proiect România Educată nu se va alege decât praful, iar noile legi ale educație nu vor fi rezolvat decât chestiuni punctuale: plagiatele lui Ciucă, Bode și Cîmpeanu, mandatele pe viață ale rectorilor și altor feudali din universități și, desigur, locul de muncă al domnului Klaus Werner Iohannis, după ce pleacă de la Cotroceni.”