Primarul Elena Lasconi și-a asumat să depună, în patru ani, proiecte pe fonduri europene de 500 de milioane de lei. După numai doi ani, valoarea lor deja depășește 540 de milioane de lei

Primarul Elena Lasconi și-a asumat să depună, în patru ani, proiecte pe fonduri europene de 500 de milioane de lei. După numai doi ani, valoarea lor deja depășește 540 de milioane de lei

Primarul Municipiului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a depășit, după doar doi ani în fruntea primăriei, tința de 500 de milioane de lei, proiecte pe fonduri europene, pe care și-a asumat-o pentru întregul mandat, iar pentru jumătate dintre ele deja a semnat contractele de finanțare.

Mai exact, primarul Elena Lasconi a obținut bani europeni pentru Câmpulung Muscel cât bugetul taxelor și impozitele locale pe 30 de ani și a depus proiecte pentru o valoare dublă pentru modernizarea infrastructurii de sănătate, iluminat public inteligent, extinderea rețelei de gaze, montarea de panouri fotovoltaice, achiziția de autobuze electrice, blocuri, școli și grădinițe eficiente din punct de vedere energetic și nu numai.

De exemplu, ultima finanțare obținută din fonduri europene prin PNRR se ridică la valoarea de 16 milioane de lei și are în vedere modernizarea și dotarea la standarde europene a Policlinicii din Câmpulung.

Alt exemplu: cea mai recentă investiție finalizată, din fonduri europene, vizează tot infrastructura de sănătate din Câmpulung Muscel și anume modernizarea Secției de sterilizare de la Spitalul Municipal Câmpulung, care, după 50 de ani, este dotată cu aparatură de ultimă generație. Modernizarea acestei secții înseamnă siguranță pentru sănătatea pacienților, în condițiile în care, până acum, pentru sterilizare se foloseau aparate din anii “70.

Valoarea acestei investiții se ridică la aproape două milioane și jumătate de lei (1.408.081 lei aparatura din fonduri europene și 935.096 lei amenajarea spațiului din fondurile spitalului și buget local).

“Așa începe reconstrucția Câmpulungului prin fonduri europene exact așa cum v-am promis în urmă cu doi ani. Le vom face pe toate, dar nu se poate pocnind din degete. Anul acesta se vor face procedurile greoaie de achiziții care durează. Dacă lucrurile merg unse într-un an și jumătate, doi se vor vedea și primele schimbări majore”, a declarat primarul Elena Lasconi.

Printre ultimele finanțări, obținute prin PNRR, se numără cea de 126,7 milioane de lei pentru eficientizarea energetică a mai multor blocuri de locuințe, școli și spital; cea de 24,8 milioane de lei pentru achiziția de autobuze, microbuze electrice și stații de încărcare; cea de peste 3 milioane de lei pentru 22 de stații de așteptare SMART și nu numai.