Cătălin Drulă, președintele USR: Este prioritate zero în USR să venim cu un set de măsuri anti-inflație, prin care să stabilizăm prețurile

Cătălin Drulă, președintele USR: Este prioritate zero în USR să venim cu un set de măsuri anti-inflație, prin care să stabilizăm prețurile

Președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat că USR are ca prioritate zero să propună în noua sesiune parlamentară un set de măsuri anti-inflație, prin care să se stabilizeze prețurile.

„Prioritatea României sunt scumpirile, aceste creșteri ale prețurilor care nu se mai opresc. Erodarea salariilor, erodarea economiilor trebuie oprite. Nu există cauză mai importantă acum pentru România decât lupta anti-inflație. Noi, în USR, și asta o să fie și-n această sesiune care începe săptămâna viitoare, declarăm război inflației. Vrem să venim cu un set de măsuri pe care le vom pune în practică atunci când ajungem la guvernare. Asta va fi prioritate zero – să stabilizăm prețurile”, a spus Cătălin Drulă la TVR Info.

Președintele USR a acuzat Guvernul că nu ia măsuri de reducere a inflației, deoarece din taxele mai mari pe care le încasează, PSD și PNL hrănesc clientela de partid.

„Avem în prezent un guvern căruia îi plac scumpirile. O să explic acest lucru foarte scurt: avem o inflație-record, de 16%. Dar la produse alimentare e mai mare, peste 20%, și vă dau două exemple de bază: cartofi 35% și zahăr 62%, creșteri de prețuri în 12 luni. Se bucură domnul Câciu că cresc prețurile, pentru că TVA-ul e mai mare, alte taxe sunt mai mari și se încasează mai mult la bugetul de stat. Politicile fiscale ale acestui guvern și, de altfel, a spus-o printre rânduri și guvernatorul BNR, sunt unele inflaționiste. Își închid bugetul și își hrănesc clientela de partid pe spatele românilor, iar prețurile cresc de nu se mai opresc”, a declarat președintele USR.