Cristina Prună: Declarațiile lui Marcel Ciolacu despre introducerea de noi taxe în 2023 alungă investitorii și frânează dezvoltarea României

Cristina Prună: Declarațiile lui Marcel Ciolacu despre introducerea de noi taxe în 2023 alungă investitorii și frânează dezvoltarea României

De când și-au dat mâna la guvernare, PSD și PNL au pus noi biruri pe românii care muncesc cinstit și au creat un adevărat haos prin măsurile aberante adoptate, modificate apoi de nenumărate ori. Acum, Marcel Ciolacu vorbește despre noi taxe pe care vrea să le impună în 2023, iar acest lucru nu va face decât să alunge investitorii și, implicit, să frâneze dezvoltarea României.

După ce și-au bătut joc de piața de energie cu 7 modificări de lege în 12 luni, acum vor să ne transforme într-o țară din care investitorii vor fugi mâncând pământul din cauza schimbărilor anuale ale Codului fiscal. Cine în toate mințile ar mai veni să investească în România, să își riște banii, știind că poate fi taxat pe toate părțile oricând visează guvernul o nouă lege? E aberant să crezi că așa poți să dezvolți o țară. În final, haideți să ne uităm unde merg banii din aceste taxe noi. Tot în fonduri denumite pompos din care se plătesc noi pensii speciale și salariile clientelei de partid angajate la stat”, declară Cristina Prună, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților.

În 2022 și începutul anului 2023, camarila PSD-PNL i-a împovărat deja pe români – angajați sau antreprenori – cu noi taxe: au suprataxat munca part-time, au dublat contribuțiile datorate de PFA-uri, au scăzut plafoanele pentru microîntreprinderi și le-au mărit taxele, au crescut impozitarea pentru chirii și pentru HoReCa și lista poate continua.

Unde intră banii rezultați din aceste noi biruri? În gaura neagră denumită generic „bugetul statului”. Din care PSD și PNL risipesc apoi banii pe privilegii, pensii speciale și mii de sinecuri bine plătite în noi agenții și structuri ale statului.

USR cere Coaliției sărăciei să adopte măsuri pentru sprijinirea antreprenorilor, alături de reducerea taxelor asupra muncii și scăderea cheltuielilor publice.