USR îi cere președintelui Iohannis să-și precizeze, de urgență, poziția față de menținerea în funcția de ministru a lui Lucian Bode, plagiator dovedit

USR îi cere președintelui Iohannis să-și precizeze, de urgență, poziția față de menținerea în funcția de ministru a lui Lucian Bode, plagiator dovedit

USR îi cere președintelui Klaus Iohannis să își precizeze, de urgență, poziția față de menținerea într-o funcție publică de nivel înalt a unui plagiator dovedit. Totodată, în prima zi a sesiunii parlamentare care începe în februarie, USR va depune o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Lucian Bode, în condițiile în care PSD și PNL au avut grijă, în decembrie 2022, să-l apere pe ministrul de Interne și să nu supună la vot moțiunea semnată de parlamentarii USR și Forța Dreptei.

USR a lansat astăzi site-ul https://bodedemisia.ro. Românii care vor să-l vadă pe Bode plecat de la Ministerul de Interne pot, cu doar două click-uri, să îi trimită un mesaj și să îi ceară demisia.

Au trecut 5 zile de când Universitatea „Babeș-Bolyai” a spus că ministrul Lucian Bode a furat la doctorat. Ministrul Bode este încă în funcție. Nici premierul Ciucă, nici președintele Iohannis nu au avut nicio reacție pe subiect.

Un plagiator, aranjor de joburi la stat și licitații trucate, care nu a reformat deloc Poliția Română, așa cum promitea, și șef de serviciu secret cu apucături de poliție politică nu are voie să mai conducă un minister. Sau să reprezinte România pe plan extern la negocierile despre Schengen.

USR îi cere președintelui Klaus Iohannis să își precizeze de urgență poziția față de menținerea într-o funcție publică de nivel înalt a unui plagiator dovedit dincolo de orice dubiu. Atâta vreme cât tace, Klaus Iohannis nu-și respectă mandatul moral și constituțional pe care i l-au încredințat cetățenii, este complice direct și împarte responsabilitatea pentru rușinea pe care Bode o cauzează aceste țări”, declară Ionuț Moșteanu, vicepreședinte și purtător de cuvânt al USR.