După aproape 50 de ani, Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de sterilizare, cu aparatură de ultimă generație din fonduri europene

După aproape 50 de ani, Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de sterilizare, cu aparatură de ultimă generație din fonduri europene

Primarul Elena Lasconi a finalizat de modernizat cea de-a treia secție din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, pe care a reușit să o doteze cu aparatură de ultimă generație, din fonduri europene.

Valoarea investiției se ridică la aproape 2.5 milioane de lei (1.408.081 lei aparatura din fonduri europene și 935.096 lei amenajarea spațiului din fondurile spitalului și bugetul local).

După aproape 50 de ani de așteptare avem o Secție de sterilizare ca afară la Spitalul Municipal Câmpulung.

Asta înseamnă siguranță pentru sănătatea muscelenilor. Aparatura pe care am achiziționat-o din fonduri europene este de ultimă generație. Aici se sterilizează biberoanele folosite în secția de Neonatologie și instrumentarul medical din tot Spitalul Municipal și Policlinică.

Până acum, pentru sterilizare se foloseau aparate din anii “70”, a declarat primarul Elena Lasconi. 

Secția de sterilizare se adaugă Secției de Pediatrie și celei de Oncologie pe care primarul USR a reușit să le reabiliteze și doteze la nivel european.

Noua Secție de Pediatrie a fost inaugurată în primăvara anului 2022, fiind modernizată cu ajutorul fondurilor strânse din donații și cu sprijinul Asociației La Primul Bebe, care a investit 354 de mii de euro, iar primăria a suplimentat cu peste 60 de mii de lei pentru a amenaja restul spațiilor care nu erau prinse în proiectul inițial (cantina, bucătăria și cabinetele medicilor).

După 40 de ani, peste 25.000 de copii, care trec anual pragul Secției de Pediatrie, pot fi tratați în condiții ca afară.

De asemenea, la începutul lui 2022, a fost inaugurată noua secție de Oncologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, care a fost la rândul său dotată cu mobilier nou și aparatură medicală de ultimă generație. În mai puțin de doi ani de mandat, primarul Elena Lasconi reușit să obțină resursele necesare pentru a finaliza proiectul, găsit la preluarea mandatului fără finanțare.

Investiția s-a ridicat la aproape 1 milion de euro.