Sub guvernarea PSD-PNL, numărul angajaților la stat atinge un nou record: cel mai mare număr din ultimii 12 ani

Sub guvernarea PSD-PNL, numărul angajaților la stat atinge un nou record: cel mai mare număr din ultimii 12 ani

În timp ce românii sunt împovărați de inflație, facturi și rate, clientela PSD-PNL o duce tot mai bine. Pentru că tot i-au mințit Nicu și Marcel pe oameni că „îngheață” angajările la stat, finalul lunii noiembrie 2022 a adus un nou record al salariaților la stat: 1.280.003 de persoane. Maximul ultimilor 12 ani.

Astea sunt cifrele la nivelul lunii noiembrie. În mod normal, Ministerul Finanțelor le publică lunar, dar a făcut pauză din septembrie, iar acum a publicat direct noiembrie. De ce? Ca să nu circule aceste date în public la sfârșitul anului, când se făcea bugetul pentru 2023 și când PSD-PNL împingeau pe ultima sută de metri noi angajări, înființarea de noi agenții inutile și, o știți deja, faimoasele creșteri de salarii la stat”, declară Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei.

După ce s-au întrecut în declarații despre cum „statul strânge cureaua”, liderii PSD și PNL s-au făcut în iulie 2022, de ochii lumii, că „îngheață” angajările la stat. În realitate, nu au înghețat nimic, doar s-au asigurat că toate angajările care urmau să se facă sunt decise de Guvern, prin avalanșă de derogări, cu aprobare de la partid.

Cine plătește pentru oamenii de partid angajați pe salarii și sporuri frumoase? Toți românii, prin inflație, taxe și impozite. Inclusiv angajații din privat cu salarii mici sau contracte part-time și micii antreprenori, pe care Guvernul PSD-PNL a avut grijă să-i suprataxeze, deși liderii coaliției sărăciei au mințit că nu vor crește taxele.