Primarul Brașovului Allen Coliban a depus proiecte de peste un miliard de lei în doar doi ani de mandat

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a depus, în primii doi ani de mandat, 37 de proiecte în valoare de 1,22 miliarde lei din fonduri europene.

Proiectele depuse de primarul USR vizează un nou spital, autobuze nepoluante, colectare selectivă, eficientizare energetică, infrastructură școlară modernă și nu numai.

Brașovul deja a semnat contractele pentru 13 proiecte cu finanțări nerambursabile din PNRR pentru reabilitarea Cetății Brașovului, două noi creșe în zonele Tractorul și Bartolomeu, noi centre de colectare selectivă, mijloace de transport nepoluante, renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale, dar și pentru construirea de locuințe pentru tineri. În plus, a fost semnat contractul pentru realizarea unui plan de amenajare a teritoriului zonei metropolitane Brașov, care va sta la baza dezvoltării orașului. Proiectele valorează 236,6 milioane lei.

Cel mai important proiect depus de primarul Brașovului este cel de construire al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, în valoarea de 584 milioane lei, care este încă în etapa de evaluare.

Au mai fost depuse proiecte și pe alte programe de finanțare, aflate în evaluare, pentru un parc fotovoltaic în valoare de 108,49 milioane de lei și alte sisteme fotovoltaice care să reducă costurile cu energia ale orașului.

Primarul Allen Coliban a mai elaborat proiecte pentru dezvoltarea rețelei de mobilitate urbană între Brașov și localitățile din jur, ceea ce va facilita mult viața oamenilor care fac naveta.

Ca termen de comparație, totalul proiectelor aflate acum în implementare, aferente exercițiului financiar 2014-2020, este în valoare de doar 804 milioane de lei.