MAE refuză să răspundă de 60 de zile la interpelarea USR privind sediile și chiriile aferente reprezentanțelor și filialelor ICR. USR depune solicitare în baza Legii 544

MAE refuză să răspundă de 60 de zile la interpelarea USR privind sediile și chiriile aferente reprezentanțelor și filialelor ICR. USR depune solicitare în baza Legii 544

Parlamentarii USR Cosette Chichirău și Remus Negoi au depus vineri, 6 ianuarie, o solicitare în baza Legii 544 adresată ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și directorului Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman, prin care cer, a doua oară, informații despre sediile și chiriile aferente reprezentanțelor și filialelor ICR.

Cea de-a doua solicitare vine în condițiile în care au trecut aproape 60 de zile de la interpelarea celor doi parlamentari USR către Ministerul Afacerilor Externe, prin care cereau aceste informații. Răspunsul ar fi trebuit să vină în maximum 30 de zile.

Totul, în contextul scandalului iscat în jurul șefei ICR Londra, Catinca Maria Nistor, pentru apartamentul căreia statul român plătește 6.500 de lire sterline chirie lunară.

Este inadmisibil ca un minister, în speță cel al Afacerilor Externe, să fie atât de arogant! MAE plătește de la bugetul de stat chiriile sediilor și spațiilor de locuit pentru reprezentanțele și filialele ICR și pentru personalul aferent acestora. Informațiile solicitate de noi sunt informații cu caracter public, pe care MAE trebuia să ni le ofere într-un timp scurt”, a declarat senatorul USR Remus Negoi.

Conform informațiilor făcute publice de jurnaliștii de la Libertatea, statul român va achita în continuare chiria lunară de 6.500 de lire, pentru că MAE nu poate rezilia contractul.

Este firesc să ne asigurăm de buna administrare a banului public. Lipsa răspunsului MAE este îngrijorătoare: oare ce risipă mai ascund? Se folosesc de timp pentru a face curățenie în propria curte, astfel încât cetățenii să nu afle cum sunt cheltuiți banii din taxele lor? Vom insista până aflăm răspunsurile la care românii au dreptul”, a precizat deputata USR Cosette Chichirău.