Sesizare la Comisia de Etică și Arbitraj din cadrul TVR după interviul propagandistic luat de TVR Craiova primarului Olguța Vasilescu

Sesizare la Comisia de Etică și Arbitraj din cadrul TVR după interviul propagandistic luat de TVR Craiova primarului Olguța Vasilescu

Andrei Enescu, reprezentant al Parlamentului în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune (SRTv) la propunerea USR, a sesizat astăzi Comisia de Etică și Arbitraj, după interviul propagandistic luat de coordonatorul Studioului Teritorial TVR Craiova, Tiberius Mușuroi, primarului Olguței Vasilescu prin care doar au fost aduse, timp de 55 minute, ode edilului PSD”.

“Credeam că după mai bine de 30 de ani de la Revoluție, astfel de materiale propagandistice nu mai sunt posibile la televiziunea publică. Cu regret trebuie să constat că Televiziunea Română funcționează de aproape 10 ani cu posturi de conducere ocupate interimar, fără un mecanism real de evaluare a performanțelor angajaților, iar efectele se văd în calitatea tot mai slabă a programelor.

În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea SRTV, voi propune pentru prima ședință a Consiliului de Administrație din 2023 înființarea unei comisii pentru elaborarea noii structuri organizatorice a SRTV și organizarea cât mai repede posibil a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere”, a declarat Andrei Enescu.

La rândul său, președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, deputatul USR Iulian Bulai, a criticat modul în care TVR Craiova a condus acest pseudo-interviu fără întrebări, care amintește de cultul personalității din perioada comunistă, și a declarat că așteaptă măsuri concrete din partea conducerii TVR în acest caz.

„TVR are o misiune publică, iar ea nu constă în cultul personalității unor aleși locali, ridicarea de osanale partidelor iubite sau PR-ul guvernamental. Aștept de la actuala conducere a Televiziunii să ia măsuri concrete în cazul de la Craiova și să înceapă măcar să dea semne că studiourile locale pot face jurnalism de informare, pot fi independente de baronii locali și pot sluji cu adevărat comunitățile locale”, a declarat Iulian Bulai.

USR condamnă astfel de materiale propagandistice care nu au nicio legătură cu jurnalismul și consideră de neacceptat desfășurarea lor, pe bani publici, cu unicul scop de a face campanie electorală deghizată.