Primarul Radu Mihaiu începe demersurile pentru recuperarea piețelor Aghireș, Latină și Pompeiu din ghearele mafiei imobiliare

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a depus plângeri penale în cazul unor firme private pe care le acuză de administrarea păguboasă a piețelor Aghireș, Latină și Pompeiu, în urma căreia și-ar fi aranjat niște imobile profitabile.

Primarul USR susține că aceste piețe agroalimentare, în loc să încurajeze producătorii locali să își vândă produsele, au ajuns să fie niște supermarketuri, din care primăria încasează mai nimic, iar băieții deștepți obțin chirii substanțiale.

“Cândva, demult, tare demult, s-au dat spre administrare unor firme private 3 piețe alimentare. Au fost date în administrare pentru prețuri modice, tocmai pentru a încuraja producătorii locali, pentru ca bucureștenii să nu plătească mult să cumpere fructe legume, carne, brânzeturi.

Și printr-un șir întreg de hotărâri de consiliu, caiete de sarcini, contracte păguboase, niște băieți “deștepți” și-au aranjat niște imobile profitabile. Piețele agroalimentare s-au transformat în supermarketuri, și-au tras câteva etaje de birouri. Etaje! În loc de producători locali găsim prețuri de supermarket și spații premium din care primăria încasează mai nimic, iar șmecherii încasează chirii substanțiale.

Am făcut plângeri penale pentru cele 3 piețe pentru care am documentat întreaga poveste: Piața Aghireș, Piața Latină și Piața Pompeiu”, a declarat primarul Radu Mihaiu.

În paralel, primarul USR face demersurile pentru a recupera aceste spații.

“Din nefericire, situația lor juridică este (probabil intenționat gândită) foarte complicată, existând procese în instanță, insolvență șamd.

E greu de curățat după 20 de ani de administrație roșie, dar ne-am pus cizmele și ne-am apucat”, a mai precizat primarul Sectorului 2.