Inițiativa legislativă a senatorului Claudiu Mureșan privind accesul șoferilor la propriul cazier rutier, adoptată de Senat

Șoferii vor avea acces on-line – permanent și neîngrădit – la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice. Senatul a adoptat azi, fără niciun vot împotrivă, inițiativa legislativă a senatorului USR Claudiu Mureșan.

În prezent, certificatele privind istoricul sancțiunilor se eliberează în termen de 10 zile lucrătoare, dar numai după ce șoferul depune o cerere la sediul serviciului poliției rutiere din județul în care este luat în evidență.

Claudiu Mureșan: ”Este încă un pas pe care România trebuie să îl facă către digitalizarea despre care vorbim și ne-o dorim cu toții. Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare este necesară și de bun simț pentru toți șoferii, care pot rămâne fără permisul de conducere odată ce au acumulat 15 puncte de penalizare.”

Inițiativa legislativă a senatorului USR Claudiu Mureșan, prin care șoferii pot avea acces on-line la  propriul cazier rutier, este o măsură simplă, fără impact bugetar, care permite accesul șoferilor la date care îi privesc, în condițiile în care Poliția Română are deja evidența tuturor sancțiunilor aplicate conducătorilor auto.

În favoarea inițiativei au votat 110 senatori iar unul s-a abținut. Senatul este prima cameră sesizată, inițiativa legislativă urmând să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.