Cătălin Drulă, președintele USR, după respingerea aderării României la Schengen: Poziția guvernului austriac va rămâne în istorie ca un act de discriminare

Cătălin Drulă, președintele USR, după respingerea aderării României la Schengen: Poziția guvernului austriac va rămâne în istorie ca un act de discriminare

Cătălin Drulă, președintele USR, a criticat votul dat de Austria împotriva aderării României la Schengen în Consiliul JAI, chiar dacă România a îndeplinit toate criteriile tehnice necesare.

„Decizia Consiliului JAI este profund nedreaptă. Românii merită să intre în Schengen. Și-au câștigat acest drept cu multă muncă și seriozitate. Poziția guvernului austriac va rămâne în istorie ca un act de discriminare”, a afirmat președintele USR, care a criticat de asemenea poziția PPE, partidul european din care fac parte Klaus Iohannis și PNL, deoarece șeful acestuia a rămas alături de cancelarul austriac, în timp ce acesta explica cum refuză dreptul legitim al României de a intra în Schengen.

Vechea clasă politică trebuie să-și asume acest eșec, consideră Cătălin Drulă, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, în timp ce ministrul de Interne, Lucian Bode, trebuie să-și dea demisia.

„Astăzi trebuie să fie și un moment de reflecție pentru vechea clasă politică. Trebuie să reflecteze asupra felului în care România este văzută și tratată în afara granițelor. Pentru nedreptatea suferită azi de români, există și responsabilități naționale de asumat. Ministrul Bode a asigurat românii de susținerea aderării la Schengen. Lucian Bode trebuie să-și dea demisia pentru acest eșec. În ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis, șeful politicii externe a României, această zi infamă i-a pecetluit definitiv mandatele goale de președinte”, a concluzionat președintele USR.