PSD și PNL introduc o nouă taxă prin OUG: Taxa pe soare!

PSD și PNL introduc o nouă taxă prin OUG: Taxa pe soare!

În plină criză energetică, Guvernul PSD-PNL îi pedepsește cu noi taxe pe românii care au investit în energia solară: îi pune să plătească pentru energia pe care ei o produc și tot ei o consumă. Pe scurt, o taxă pe soare.

 Într-o Ordonanță de urgență emisă cu o seară înainte de Ziua Națională, PSD și PNL au decis că cetățenii și firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent și îl consumă în propria gospodărie sau firmă vor fi obligați de stat să monteze contoare speciale, doar pentru a putea fi taxați pentru energia produsă și consumată de ei.

O aberație. Statul ar trebui să încurajeze cetățenii și firmele să devină prosumatori și să elimine birocrația în domeniu, nu să inventeze noi taxe pentru ei.

USR cere stoparea publicării acestei OUG și refacerea ei. Avem și propuneri în acest sens: https://bit.ly/ProsumatoriDppUSR

Taxa pe soare încă mai poate fi oprită! Deocamdată, OUG-ul nu a apărut în Monitorul Oficial. Scrieți-le lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ionel Ciucă la [email protected] și [email protected] și cereți-le să oprească publicarea OUG-ului.