Lovitură pentru toți oamenii care stau în chirie: vor plăti prețuri uriașe la facturi, nu beneficiază de plafonare

Lovitură pentru toți oamenii care stau în chirie: vor plăti prețuri uriașe la facturi, nu beneficiază de plafonare

Coaliția incompetenților PSD-PNL a introdus o condiționare aberantă în legea privind plafonarea prețurilor la energie care îi va afecta grav pe toți oamenii care stau în chirie. USR cere corectarea de urgență a legii.

Românii care au mai multe proprietăți nu vor putea beneficia de plafonarea prețurilor la energie pentru fiecare loc de consum pe care îl dețin. Vor trebui să aleagă un singur loc, iar în celelalte locuințe vor plăti prețul din contract.

Practic, cu această nouă condiționare aberantă, în apartamentele închiriate proprietarii nu pot beneficia de prețul mai mic la energie, iar chiriașii vor fi obligați să plătească facturi uriașe.

Este inadmisibil felul în care PSD-PNL au înțeles să dea legi împotriva oamenilor pe care altfel clamează că îi ajută. După ce Marcel Ciolacu ne asigura la televizor că nimeni nu va plăti mai mult de 1,3 lei/kWh, vedem cum mai dau o lovitură celor care dețin mai mult de o locuință. Astfel, proprietarii vor fi nevoiți să dea declarații la furnizori, iar chiriașii vor trebui să stea pe drumuri pentru a-și actualiza adresa de reședință pentru a nu plăti facturi explodate la energie. Și asta în mijlocul iernii deoarece aceste noi prevederi vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. USR a încercat printr-un amendament să elimine aceste nedreptăți, dar acesta a fost respins”, a declarat Cristina Prună, vicepreședintele al comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților.

În cadrul dezbaterilor din parlament, USR a propus un amendament pentru a corecta ordonanța de urgență dată de guvern. Concret, USR a propus ca fiecare român să beneficieze de un preț plafonat pe primii 255 kWh indiferent de consum sau de numărul de proprietăți.

Din păcate, problemele cu facturile la energie vor continua și în lunile următoare. Haosul legislativ și măsurile discriminatorii este tot ceea ce poate această coaliție.