USR o cheamă pe Ligia Deca pentru audieri în Parlament, coaliția de guvernământ ignoră

USR o cheamă pe Ligia Deca pentru audieri în Parlament, coaliția de guvernământ ignoră

Grupul USR din Senat a cerut conducerii Senatului, respectiv Comitetului Liderilor, să o convoace pe Ligia Deca la audieri la ”Ora Ministrului”.

USR solicitase anterior prezența Ligiei Deca la o audiere în comisiile reunite de educație din Senat și Camera Deputaților, pentru a-și prezenta viziunea asupra mandatului, prioritățile, dar și planul pentru noile legi ale educației.

Senatorul USR Ștefan Pălărie, membru în comisia de educație din Senat, este revoltat de atitudinea ministrului Deca și condamnă felul în care aceasta înțelege colaborarea instituțională între ministere și Parlament.

Ștefan Pălărie: ”Doamna ministru Ligia Deca trebuie să înțeleagă că există o ierarhie a instituțiilor statului. Primul drum pe care îl faci, ca ministru, este la Parlament. S-au strâns deja 42 de zile de la data chemării din partea grupului USR, prin comisiile de învățământ, a doamnei ministru, în Parlament. Au trecut 24 de zile de la invitația trimisă direct la Cabinetul Ministerial și Registratura Ministerului. Astăzi am chemat-o oficial, la Ora Ministrului, în fața plenului Senatului. Este o cale excepțională, este singura cale prin care să o putem forța pe doamna ministru să vină cumva în Parlament la începutul mandatului.”

Senatorul Ștefan Pălărie consideră că România are nevoie de oameni onești care să colaboreze instituțional, nu de despoți care își folosesc puterea discreționar, mai ales că în domeniul educației sunt o serie întreagă de probleme nerezolvate: problema creșelor, problema transportului elevilor, problema amendării ministerului pe motive de discriminare, la eliminarea burselor sociale ale elevilor care învață în altă localitate, problema plagiatelor.