USR a votat pentru cererea DNA de percheziție în cazul fostului primar PSD Daniel Tudorache

USR a votat pentru cererea DNA de percheziție în cazul fostului primar PSD Daniel Tudorache

Deputații USR au votat în unanimitate pentru cererea DNA privind încuviințarea percheziției informatice în dosarul lui Daniel „Diamante” Tudorache, fost primar, actual deputat PSD, dosar pornit în urma plângerii făcute de Clotilde Armand și membri ai USR Sector 1. Este vorba de achizițiile în pandemie la prețuri umflate de două-trei ori și de un prejudiciu estimat de aproape 70 de milioane de lei.

USR a votat întotdeauna pentru astfel de cereri venite din partea procurorilor, ca și pentru cele de ridicare a imunității. Este un vot din principiu, pentru că USR susține că imunitatea parlamentară nu trebuie să fie o barieră în calea justiției, o metodă de obstrucționare a procurorilor. Iar dosarul în cauză este unul foarte serios, în care se vorbește de infracțiuni grave, de un grup infracțional organizat și despre licitații aranjate, prin care buzunarelor unor politicieni și ale clientelei de partid s-au umflat în timpul pandemiei. Adevărul trebuie să iasă la iveală, iar cei care au dat tunuri în timp ce oamenii erau afectați de criza de sănătate trebuie să răspundă în fața legii”, declară Mihai Badea, deputat USR și membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

Dosarul fostului primar PSD Daniel Tudorache, pornit după o plângere făcută de USR Sector 1, reprezintă și o dovadă deosebit de elocventă a modului în care partidele din vechea clasă politică înțeleg să administreze banul public. Și, totodată, explică de ce PSD și PNL urăsc atât de mult USR: pentru că apărăm interesele cetățenilor și vrem să fie trași la răspundere cei care s-au crezut mai presus de lege.