Peste 110.000 de locuri de muncă cu normă parțială dispărute în urma suprataxării contractelor part-time. Învățământul, cel mai afectat domeniu

Peste 110.000 de locuri de muncă cu normă parțială dispărute în urma suprataxării contractelor part-time. Învățământul, cel mai afectat domeniu

Deputata USR Oana Țoiu face o evidență a principalelor domenii în care au dispărut locuri de muncă cu normă parțială în urma deciziei coaliției PSD-PNL de suprataxare a contractelor part-time.

Cele mai multe locuri de muncă închise în urma suprataxării contractelor part-time sunt în domeniul învățământului, 47.339, urmând comerțul și repararea autovehiculelor și motocicletelor, cu 22.158 de contracte închise, și domeniul transporturilor și depozitării, cu 15.382 de locuri de muncă part-time închise.

Al patrulea cel mai afectat domeniu este cel al hotelurilor și restaurantelor, cu 13.844 de contracte închise, urmând administrația și activitățile de servicii suport, cu 11.706.

„Prin suprataxare pierd și oamenii locuri de muncă și antreprenorii din șansa de a se dezvolta flexibil și România luând-o invers decât tendințele care susțin munca flexibilă. Și pierd și familiile care se bazează în preluarea copiilor după programul scurt de la școală sau grădiniță pe norma parțială a unuia dintre părinți”, a afirmat deputata USR Oana Țoiu.

USR a depus mai multe amendamente pentru eliminarea suprataxării contractelor part-time, acestea fiind însă respinse de majoritatea PSD-PNL.