USR: Nicio taxă nu trebuie să crească în plină criză! Coaliția PSD-PNL-UDMR a mințit românii și merge înainte cu creșterile de taxe

USR: Nicio taxă nu trebuie să crească în plină criză! Coaliția PSD-PNL-UDMR a mințit românii și merge înainte cu creșterile de taxe

În plină criză, guvernul Ciucă-Ciolacu-Iohannis i-a încărcat pe angajații și antreprenorii din România cu creșteri de taxe și impozite. Unele au intrat în vigoare la 1 august 2022, altele urmează la 1 ianuarie 2023. USR s-a opus în Parlament oricărei creșteri de taxe, dar coaliția PSD-PNL-UDMR nu este interesată de bunăstarea românilor, ci doar de buzunarele proprii și ale clientelei de partid.

În Comisiile de buget-finanțe și pentru muncă, USR a depus peste 50 de amendamente pentru ca taxele românilor să nu fie majorate în plină criză, dar toate au fost respinse de PSD-PNL-UDMR.

Inclusiv cele de eliminare a supraimpozitării contractelor cu normă parțială de lucru, măsură aberantă impusă de PSD-PNL-UDMR care a făcut să dispară din economie zeci de mii de contracte și, implicit, a lăsat fără venituri zeci de mii de români și familiile lor.

De astăzi, Partidul Național Liberal a devenit Partidul Național Laș. Pentru că partidul domnilor Ciucă și Iohannis au susținut creșteri de taxe și sărăcirea românilor. Că tot s-au dovedit atât de democrați când Klaus Iohannis l-a pus cu degetul pe Florin Cîțu la conducerea partidului și, apoi, pe generalul Ciucă. Cât despre PSD, să nu uităm ce spunea Marcel Ciolacu, în luna mai 2022. «Nu dorim taxe noi sau măriri de taxe și impozite mai ales într-o perioadă de criză». Legea de aprobare votată astăzi exact asta face: aduce creșteri de taxe și impozite pentru români într-o perioadă de criză. Este o rușine ceea ce au votat astăzi în Parlamentul României”, declară Cristina Prună, deputat USR.

Ordonanța aprobată astăzi în Parlament de PSD, PNL și UDMR reprezintă creșteri semnificative de taxe, deși, mult timp, ni s-a spus că nu vor crește taxele în România. Dincolo de aberația muncești 2 ore, plătești ca pentru 8 ore, adică suprataxarea contractelor part-time, ordonanța aprobată astăzi dublează impozitarea pentru persoanele fizice autorizate și persoanele cu activități independente, dă o mare lovitură microîntreprinderilor, mai bate un cui în coșciugul Pilonului II de pensii prin impozitarea dividendelor deponenților și descurajează contribuțiile la Pilonul III, prin limitarea beneficiilor extrasalariale la o treime din salariu. După ce au explodat cheltuielile statului, PSD și PNL cresc acum, din nou, taxele și impozitele ca să susțină acele cheltuieli. Nu fac decât să pună poveri suplimentare pe spatele românilor, ca să-și susțină privilegiile, pensiile speciale, sinecurile și așa mai departe”, declară Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei.

În loc să pună noi biruri pe românii care muncesc – angajați sau antreprenori, Coaliția sărăciei trebuia să reducă impozitarea muncii. Prin adoptarea – chiar și graduală – a Zero taxe pe salariul minim, măsură propusă de USR, toți salariații ar fi rămas cu mai mulți bani în buzunar, ceea ce le-ar fi permis să facă față mai ușor crizei facturilor, inflației galopante și creșterilor de rate la bănci.