Proiect USR în ajutorul tinerilor studenți

Proiect USR în ajutorul tinerilor studenți

Senatorii USR Robert Zob, Sergiu Vlad și Dan Ivan au depus o inițiativă legislativă menită să-i ajute pe tineri să-și continue studiile universitare și să-și păstreze, în același timp, locurile de muncă.

Prin această inițiativă, se acordă unele facilități fiscale persoanelor fizice rezidente care nu depășesc vârsta de 26 de ani și care urmează cursuri universitare prin exonerarea de la obligația de plată a taxelor și contribuțiilor prevăzute de Codul fiscal.

Acordarea acestui beneficiu tinerilor care nu depășesc vârsta de 26 de ani, care urmează concomitent cursuri universitare și sunt și remunerați în baza unui contract individual de muncă sau a unui contract de internship, ar reprezenta un mijloc de ajutorare a acestora la începutul carierei și ar restabili încrederea în organele și instituțiile statului. Totodată, prin aceste modificări legislative se urmărește și păstrarea forței de muncă în țară”, a explicat senatorul Robert Zob.

Modificările legislative sunt corelate atât cu alte prevederi ale Codului fiscal care instituie facilități în sarcina persoanelor tinere, cât și cu dispozițiile art. 499 alin. (3) din Codul civil, potrivit cărora părinții sunt obligați să-l întrețină pe copilul devenit major, dacă acesta se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani.