Primarul Bacăului obține o finanțare de 91 milioane de lei prin PNRR pentru autobuze electrice

Primarul Bacăului obține o finanțare de 91 milioane de lei prin PNRR pentru autobuze electrice

Primarul Bacăului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, a reușit să obțină o finanțare în valoare de 91,6 milioane de lei, prin PNRR, pentru achiziționarea de autobuze electrice.

În total, vor fi achiziționate 22 de autobuze și 4 microbuze electrice, urmând să fie construite 9 stații de încărcare rapidă pe traseele autobuzelor, 26 de stații standard de încărcare și 57 de stații pentru autoturisme, dintre care 45 în municipiu și restul în comunele partenere. Toate acestea vor contribui la reducerea poluării și la modernizarea transportului public din Bacău.

Este un proiect făcut cu alte șase comune din jurul Bacăului. Eforturile mele de un an de a-i aduna pe toți la un loc să facem un transport public local metropolitan au dat rezultate. Municipiul Bacău se dezvoltă umăr la umăr cu zonele limitrofe, iar acest lucru generează o nevoie mai mare de mobilitate – cu costuri mai mari pentru cetățeni și un trafic greu pentru municipiu. Încercăm să venim în ajutorul băcăuanilor printr-un transport ecologic, modern, interconectat”, susține primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Noile autobuze vor deservi municipiul Bacău și comunele Hemeiuș, Mărgineni, Letea Veche, Luizi Călugăra, Nicolae Bălcescu și Măgura.