Deputatul USR Emanuel Ungureanu denunță la DNA focarul de corupție de la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie

Deputatul USR Emanuel Ungureanu reclamă, într-un denunț depus recent la DNA, rețeaua de corupție formată la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie din București. Ungureanu a prezentat pe larg încrengătura de rubedenii existentă în Institut, precizând că s-a ajuns în punctul în care două familii controlează toate departamentele care gestionează banii instituției.

„Avem clanul Bodarcă, care este șofer și care își angajează soția, cumnata, fiul. Aici avem Serviciul Contabilitate, Serviciul Achiziții și Serviciul de Statistică Medicală. Un șofer își angajează neamurile pe toată zona care ține de controlul banilor în această instituție. Apoi avem șeful care e în zona de contabilitate, care își angajează la Salarii cumnatul, soția și sora, la Serviciul Juridic și la Serviciul Achiziții Publice. Cele două familii controlează tot ceea ce înseamnă bani în această instituție”, a declarat deputatul USR.

Ungureanu a menționat de asemenea abuzurile comise de fostul manager Augustin Dima, care l-a angajat în mod ilegal în Institut pe Mihai Constantinescu, fost şef al auditului din Ministerul Sănătăţii, deși acesta nu mai avea voie să ocupe o funcţie în nicio instituţie medicală din România, pentru că fusese declarat incompatibil de ANI.

„Avem un șef la audit pus ilegal la o instituție medicală din București după ce a fost declarat incompatibil și, atenție, avem o încrengătură de rudenii care duc la banii spitalului. Acest domn Mihai Constantinescu este apropiat printr-o relație personală foarte strânsă cu doamna Iuliana Costin, șefa de resurse umane de la Ministerul Sănătății. Aceasta se lăuda într-o înregistrare că datorită ei Constantinescu a primit un proiect european când era șeful auditului la Ministerul Sănătății, el fiind considerat incompatibil tocmai pentru că ar fi trebuit să se controleze pe sine în calitate de coordonator al acelui proiect european”, a mai afirmat deputatul USR.

Emanuel Ungureanu a precizat de asemenea, în încheierea declarației sale, că Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a fost informat cu privire la aceste fapte de corupție, fără să ia însă nicio măsură în privința acestora.