USR: Lucian Bode, demisia de îndată!

USR: Lucian Bode, demisia de îndată!

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai confirmă ceea ce a susținut USR: Lucian Bode a plagiat în teza de doctorat. Președintele USR Cătălin Drulă îi cere demisia de urgență din Guvernul României sau, în caz contrar, revocarea acestuia din fruntea MAI.

Lucian Bode a plagiat. Avem confirmarea de la universitatea care i-a dat diploma. Așteptăm demisia din Guvern”, a scris Cătălin Drulă. Iar dacă Lucian Bode nu dovedește nici măcar acum, în fața evidenței, o fărâmă de onoare, USR solicită premierului Nicolae Ciucă să-l revoace de la conducerea MAI.

Cristian Ghinea, care a inițiat demersul de transcriere a tezei de doctorat a lui Bode, a reacționat de asemenea și amintește că Adrian Ivan, coordonatorul tezei continuă să aibă job și la UBB și la SRI.

Conform Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, Lucian Bode a plagiat. Dacă era universitar, UBB îl putea sancţiona, zice decizia. Cum este ministru, trebuie să urmeze o demisie. Furtul este furt. Pe lângă plagiat, nivelul de gradiniţă al tezei pune Comisia UBB în situaţia de a preciza că NU a analizat calitatea tezei. E evidentă acolo o rușine sănătoasă: știm că e penibil nivelul, dar noi nu am analizat asta. Însă noua conducere a UBB nu poate ignora faptul că pe acest referat jenant scrie doctorat și UBB. Coordonatorul Ivan continuă să aibă job și la UBB și la SRI. Astea nu sunt elemente de universitate care vrea în top european. Înţeleg că au de făcut curăţenie din urmă, dar când încep?”, declară Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici al USR.