Coaliția PSD-PNL-UDMR creează sinecuri pe bandă rulantă: 200 de posturi noi la ANPC

Coaliția PSD-PNL-UDMR creează sinecuri pe bandă rulantă: 200 de posturi noi la ANPC

La doar câteva zile distanță după solicitarea majorării numărului de posturi la ANRE, PSD, PNL și UDMR umflă și posturile de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului. Încă o excepție de la mult trâmbițata înghețare a angajărilor la stat în perioadă de criză.

PSD, PNL și UDMR au votat marți, în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, suplimentarea numărului maxim de posturi al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Astfel, ANPC va avea 200 de posturi în plus, din pix. Deputații puterii au votat și pentru a da Guvernului puterea de a modifica mult mai ușor numărul de posturi prin hotărâre de guvern. USR vrea ca aparatul de stat să fie reformat din temelii. Este nevoie de reorganizarea agențiilor, autorităților și instituțiilor pentru eficientizarea muncii statului în folosul cetățeanului”, declară deputata USR Denisa Neagu.

Suplimentarea numărului de posturi la ANPC a fost făcută printr-un amendament al Laurei Vicol-Ciorbă (PSD) la proiectul de aprobare a OUG 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile.

Cu alte cuvinte, o ordonanță de urgență din 2016, blocată până acum în sertarele Camerei Deputaților, este folosită de PSD și PNL pentu a crea noi sinecuri în plină criză, într-o perioadă în care Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu ne spun cum strânge statul cureaua și le cer românilor, doborâți de inflație, facturi uriașe și rate la bănci în creștere continuă, să facă economii.