Primăria Brașov, administrată de primarul USR Allen Coliban, elimină samsarii din piețe și sprijină producătorii reali

Primăria Brașov, administrată de primarul USR Allen Coliban, elimină samsarii din piețe și sprijină producătorii reali

Nu mai puțin de 11 samsari și falși producători au fost eliminați din piețele din Brașov, după controalele efectuate de primărie în ultima perioadă.

Primăria Brașov a verificat 50 de gospodării ale producătorilor care vând în piețele orașului și a constatat că unii dintre ei vindeau zilnic cantități de produse mult mai mari decât cele care puteau fi obținute pe suprafețele deținute și falsificau carnetele de producător.

Primăria a retras autorizația de vânzare pentru trei producători care făceau fals în declarații, iar alți 8 producători au renunțat de bunăvoie să mai vândă în piețele din Brașov, în urma declanșării controalelor.

Primăria Brașov continuă demersurile de sprijinire a producătorilor reali din piețele orașului, pentru a asigura astfel accesul locuitorilor la produse de calitate, anunță Flavia Boghiu, viceprimarul USR al Brașovului.

„Continuăm controalele și continuăm să sprijinim producătorii locali autentici. Din respect pentru truda celor care își muncesc pământul, dar mai ales pentru brașovenii care cumpără din piețe”, a afirmat Flavia Boghiu, viceprimarul USR al Brașovului.