USR a deschis proces pentru desecretizarea dosarului de revoluționar al lui Marcel Ciolacu

USR a deschis proces pentru desecretizarea dosarului de revoluționar al lui Marcel Ciolacu

USR a chemat în judecată Guvernul României pentru desecretizarea dosarului de revoluționar al președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu este un fals revoluționar, la Buzău nu a fost nicio revoluție. La DNA este și un proces penal, pornit în 2016, pentru că a fost declarat ilegal Buzăul ca un oraș al revoluției, de către secretarul de stat pentru revoluționari pus de PSD, ca să se poată da certificate de luptător cu merite deosebite. Marcel Ciolacu a avut beneficii materiale din postura de revoluționar. În anii ‘90, a primit pământ în comuna Săpoca, pe care l-a vândut ulterior. Este o fraudă și opinia publică trebuie să vadă ce conține dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu. Noi l-am cerut la Secretariatul de Stat pentru revoluționari și nu l-am primit, motiv pentru care am deschis procesul. Este o fraudă cap-coadă, omul acesta, în anii ‘90, când era șomer, a vrut să aibă beneficii materiale și acum îi este rușine de acest lucru, spune că nu a ridicat certificatul. Dar, l-a cerut – în 2019, a cerut certificat pentru noua categorie de revoluționari – și poate oricând să ceară indemnizația lunară de 6.000 de lei brut”, declară Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de politici publice al USR.

În august 2022, USR a solicitat Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSRML) furnizarea unor informații de interes public referitoare la dosarul de revoluționar al liderului PSD.

În urma refuzului Secretariatului de Stat de a oferi informațiile solicitate, USR, prin avocat Teodora Stoian, a depus plângere împotriva SSRML și a cerut Curții de Apel București:

– să constate că sunt informații de interes public informațiile solicitate SSRML

– să oblige SSRML să pună la dispoziție copia integrală de pe dosarul în baza căruia i-a fost acordată lui Marcel Ciolacu calitatea de luptător cu rol determinant, documente din care să rezulte dacă acesta a încasat indemnizația lunară reparatorie, precum și documente din care să reiasă toate drepturile, beneficiile, bunurile mobile și/sau imobile primite în baza calității de revoluționar.

Dosarul deschis la Curtea de Apel pe portalul instanțelor, AICI.