USR o invită pe Ligia Deca la audiere în Parlament privind Legile Educației

USR o invită pe Ligia Deca la audiere în Parlament privind Legile Educației

Parlamentarii USR, membri ai comisiilor pentru Educație din Senat și Camera Deputaților, îi solicită noului ministru al Educației, Ligia Deca, să vină săptămâna viitoare la o audiere în fața comisiilor de specialitate pentru a-și prezenta viziunea asupra mandatului, prioritățile, dar și planul pentru noile legi ale Educației.

O asemenea invitație este cât se poate de firească în condițiile în care Ligia Deca nu a trecut printr-o audiere parlamentară, în care să își exprime poziția cu privire la noile legi ale Educației. 

Vrem să înțelegem în primul rând dacă doamna Deca este sau nu captivă grupărilor și intereselor politice care au pus mâna pe educație și dacă va închide ochii în fața lor. USR este îngrijorat că în coaliția politică PSD-PNL se va alege calea continuități proiectelor de lege-Cîmpeanu, în ciuda protestelor publice generalizate pe mai multe teme precum admiterea inechitabilă în licee sau amnistierea prin lege a plagiatorilor. Noi cerem în continuare retragerea și rescrierea acestor proiecte”, spune senatorul USR Ștefan Pălărie, membru în comisia de Educație din Senat.