Europarlamentarii USR, replici dure pentru eurodeputații germani care au solicitat respingerea aderării României la Schengen

Europarlamentarii USR, replici dure pentru eurodeputații germani care au solicitat respingerea aderării României la Schengen

Europarlamentarii USR au respins în termeni duri discursul jignitor al europarlamentarilor extremiști germani care au solicitat în Parlamentul European respingerea aderării României la Schengen.

Europarlamentarul Vlad Botoș a dat o replică imediată acestor atacuri la adresa României, în limba germană:

„Este inadmisibil ce ați spus, ați jignit poporul român cu aceste afirmații. Este o nerușinare, eu nu pot vedea așa ceva din partea unui german, eu am crescut în cultura germană, dar în educația mea nu a existat o asemenea atitudine”, a declarat europarlamentarul român, care a precizat apoi că aceste manifestări extremiste n-au adus niciodată ceva bun societății, provocând doar sărăcie, deznădejde și război.

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a afirmat că românii sunt cetățeni europeni și merită să circule peste tot în UE fără să stea la cozi:

„Românii merită să nu mai fie tratați ca europeni de mâna a doua din cauza unor conducători corupți și a jocurilor politice de la noi și de la alții. Românii merită respect, la fel ca germanii, austriecii sau olandezii,” a afirmat Vlad Gheorghe, respingând în termen duri declarațiile europarlamentarului extremist german și atrăgând atenția asupra legăturilor partidului acestuia cu Rusia.

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță a subliniat importanța aderării României la Spațiul Schengen, atrăgând atenția asupra avantajelor economice ale acestei integrări, atât pentru România, cât și pentru UE:

„Să ajuți Dacia să exporte mai ușor este nu doar un avantaj pentru români, ci și pentru francezi. Este bine pentru toată Europa când firmele ei o duc mai bine, pentru că nu mai stau aiurea în vămi, completând formulare ce înseamnă timp și bani. Să lași oamenii să circule este, la fel, bine pentru toată Europa,” a afirmat europarlamentarul USR.