Ciolacu admite incapacitatea PSD-PNL de a atrage fonduri europene pentru spitale. Reacția USR: Partidele astea corupte și imbecile îngroapă șansa a milioane de oameni la sănătate

Ciolacu admite incapacitatea PSD-PNL de a atrage fonduri europene pentru spitale. Reacția USR: Partidele astea corupte și imbecile îngroapă șansa a milioane de oameni la sănătate

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, și Cristian Ghinea, fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, reacționează dur după ce Marcel Ciolacu, liderul PSD, a admis că statul român nu va avea capacitatea de a atrage fondurile europene pentru spitalele trecute prin PNRR, asumându-și anticipat eșecul acestor proiecte.

„Se face curând un an de mandat al lui PSDRafila – mandat în care nu a mișcat nimic, doar numiri și declarații politice. ANDIS, agenția nouă care trebuia să aducă specialiști români din țară și din străinătate, a fost “echipată” cu oameni de partid fără absolut nicio legătură cu construcția de spitale. Din presă aflăm că unul dintre directori a făcut și pușcărie”, a transmis Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, precizând că „partidele astea corupte și imbecile o să îngroape șansa României la dezvoltare și șansa a milioane de oameni la sănătate”.

Cristian Ghinea, fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat, în replică la afirmațiile președintelui PSD, că modul în care arată astăzi administrația românească este oglinda incompetenței PSD și PNL:

„PSD și PNL au guvernat România în ultimii 30 de ani. Administrația este oglinda incompetenței și politizării lor. Sinecuri, pile, politruci căpușează toate instituțiile. Rafila se plângea că de ce am pus noi în PNRR înființarea unui departament profesionist la Ministerul Sănătății care să se ocupe de construcția de spitale? Tocmai pentru că Ministerul Sănătății nu a fost în stare să construiască niciun spital, deși aveau o grămadă de “specialiști” care chipurile se ocupau de asta”, a afirmat Cristian Ghinea.