Președintele USR, Cătălin Drulă, apel la Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu: „Retrageți legile educației!  Este ultimul moment în care fac apel la decența voastră”

Președintele USR, Cătălin Drulă, apel la Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu: „Retrageți legile educației! Este ultimul moment în care fac apel la decența voastră”

Președintele USR, Cătălin Drulă, le cere președintelui Klaus Iohannis și liderului PSD, Marcel Ciolacu, retragerea legilor educației, în contextul scandalurilor de plagiat care afectează imaginea și credibilitatea Guvernului României și ale coaliției de guvernare.

Cătălin Drulă face un apel la decență din partea adevăraților lideri ai coaliției de guvernare, Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, explicând că o retragere a legilor privind reforma în educație este singurul gest politic responsabil în acest context, mai ales că aceste legi nu fac decât să impună un și mai puternic control al politicului asupra profesorilor.

„Un plagiator și-a dat demisia, dar a scăpat ieftin, pentru că nu și-a cerut scuze, îi mai avem acolo pe Bode, pe Grindeanu și pe șeful tuturor, Ciucă, cu un plagiat care este limpede ca lumina zilei. Avem niște legi ale educației care consfințesc controlul politicului asupra profesorilor, niște legi care au indignat întreaga Românie. Retrageți-le! Este ultimul moment în care fac apel la decența voastră“, a declarat Cătălin Drulă.

Cererea liderului USR vine la mai puțin de o zi de la demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației, în urma scandalului de plagiat declanșat de investigația jurnalistei Emilia Șercan de la PressOne.ro.