Singurul partid care s-a opus creșterii de salarii pentru politicieni

Singurul partid care s-a opus creșterii de salarii pentru politicieni

PSD, PNL și UDMR au votat pentru creșterea salariilor politicienilor. USR s-a opus. Din nou.

Săptămâna trecută, PSD, PNL, UDMR și AUR au votat cot la cot, în Senat, să-și crească singuri salariile cu 25%. Și nu doar salariile lor. Și pe ale miniștrilor, primarilor și viceprimarilor, președinților de consilii județene și prefecților. USR a fost singurul partid care s-a opus. 

De atunci, împreună cu tine și toți oamenii care au refuzat să accepte această nedreptate, am pus constant presiune pe ei. Le-am repetat că e inadmisibil ca ei să-și crească salariile cu 2.000 de lei în timp ce milioane de familii de români abia reușesc să-și plătească facturile și să se descurce cu scumpirile la alimente. 

Presiunea a funcționat. S-au speriat și au început să dea înapoi. În presă și pe Facebook au spus că vor vota împotriva legii. În plen, au făcut un întreg circ și au ținut cu dinții de creșterile de salarii pentru aleșii din administrația locală. 

USR a votat împotrivă și la Camera Deputaților. Am fost singurul partid care s-a opus legii și la Senat, și la Camera Deputaților. 

Am scos din lege creșterea salariilor cu 25% pentru Președintele României, pentru miniștri, parlamentari și prefecți. Iohannis, Ciucă, Ciolacu, miniștrii incompetenți din Guvernul PSD-PNL și coaliția lor toxică din Parlament nu vor mai primi 2.000 de lei în plus la salariu. 

Continuăm să luptăm împotriva privilegiilor. Vom ataca legea la Curtea Constituțională. Am mai reușit să îi oprim o dată. Pe 21 septembrie, CCR a admis contestația noastră și a decis că majorările de salarii pentru politicieni nu sunt constituționale. Îi putem opri din nou.