USR și Forța Dreptei au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

USR și Forța Dreptei au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

USR și Forța Dreptei au depus marți, 27 septembrie, o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, intitulată „România Educată să fure. Sorin Cîmpeanu face școala de rușine”.

Este a doua moțiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu în decursul a doar trei luni. „Numai că în trei luni a reușit domnul Cîmpeanu o mare contraperformanță. De unde era doar apărătorul plagiatorilor, s-a dovedit ieri că este chiar el plagiator. De fapt, dânsul făcea legi ca să scape de aceste acuzații și am văzut acest lucru ieri, în urma investigației publicate în PressOne de Emilia Șercan”, a declarat liderul grupului USR în Camera Deputaților, Ionuț Moșteanu.

„Aveam de gând împreună să depunem această moțiune oricum în momentul în care venea legea Educației, făcută de Cîmpeanu, care defavorizează elevii săraci, defavorizează părinții, pe care-i trimite să plătească pentru meditații, politizează în continuare sistemul, avantajează plagiatorii, dar nu se mai poate. Am considerat că trebuie să depunem astăzi această moțiune. Biroul Permanent tocmai a decis că va fi dezbătută și votată marțea viitoare. Cei care vor un învățământ care să ne dea speranță, care să țină copiii în țară, care să creeze viitorul României trebuie să voteze săptămâna viitoare în Parlament pentru această moțiune simplă”, a adăugat deputatul USR.

Întrebat de ce șanse consideră că are moțiunea să treacă, Ionuț Moșteanu a spus că „șansele se văd la vot, așa e în politică. Vom vedea marți câtă lume îl susține în continuare pe ministrul Cîmpeanu, după ce tot mediul academic îi cere demisia, după ce i-a jignit pe cei din mediul academic când a spus că sunt grupuri de interese, pentru că au avut curajul să spună într-adevăr ce cred și să-i critice propunerile, după ce a jignit tinerii pe care nu i-a lăsat să intre la dezbatere, elevii, cei pentru care teoretic ar trebui să lucreze domnul Cîmpeanu. O să vedem dacă PSD, PNL și Klaus Iohannis îl țin în continuare în brațe, pentru că, așa cum spuneam și astăzi în plen, au pus lupul paznic la oi”.