USR corectează OUG-ul pe energie: Toți oamenii au dreptul să beneficieze de sprijin

USR corectează OUG-ul pe energie: Toți oamenii au dreptul să beneficieze de sprijin

USR depune un nou amendament la OUG-ul pe energie pentru a corecta modul discriminatoriu și total eronat în care Guvernul PSD-PNL a stabilit aplicarea schemei de plafonare.

În prezent, românii care au consumat în 2021 mai mult de 300kWh pe lună sunt pedepsiți și nu pot beneficia de niciun sprijin, chiar dacă acum consumă mai puțin.

USR propune ca toți oamenii să poată beneficia de plafonare și în același timp să fie stimulați să reducă risipa. Propunerea USR este ca schema de plafonare să se aplice pe tranșe de consum: primii 100 kWh să fie facturați la 0,68 lei/kWh, între 101-255kWh să fie facturați la 0,8 lei/kWh și ce depășește 255 kWh să fie plătiți la prețul de contract.

Foarte important, USR propune ca raportarea pentru încadrarea în schema de plafonare să se stabilească în funcție de consumul lunar din prezent, nu în funcție de consumul de anul trecut.

Amendamentul USR elimină astfel discriminarea românilor care nu se pot întoarce în timp pentru a consuma mai puțină energie, astfel încât să beneficieze de plafonare.

USR a mai depus săptămâna trecută un amendament la OUG-ul pe energie pentru a ajuta toate companiile românești să facă față crizei prețurilor la energie. Amendamentul USR prevede ca toate companiile româneşti să nu mai plătească taxe şi impozite la stat în cuantumul a 50% din creşterea de prețuri la energie şi gaze raportată la luna ianuarie 2022.

Detalii: