Cătălin Drulă: Dezastrul ăsta al energiei în care a ajuns România i se datorează sută la sută lui Virgil Popescu. În orice Parlament normal la cap, un astfel de ministru ar fi demis

Cătălin Drulă: Dezastrul ăsta al energiei în care a ajuns România i se datorează sută la sută lui Virgil Popescu. În orice Parlament normal la cap, un astfel de ministru ar fi demis

Președintele USR, Cătălin Drulă, a susținut un discurs, marți, în Parlament, la citirea moțiunii simple împotriva lui Virgil Popescu, în cadrul căruia l-a criticat atât pe ministrul Energiei pentru dezastrul în care a adus România, cât și PSD și PNL pentru că au fost scut în jurul acestuia.

“Mă întreb unde este PSD astăzi că nu prea vă aud în sală. Și constat și o premieră negativă: sunt de șase ani în Parlament, prima dată când unui ministru îi este frică să se așeze pe locul destinat miniștrilor la moțiuni simple.

Virgil Popescu, nu știu dacă mai este în sală, Virgil Popescu arde gazul de pomană la Ministerul Energiei de trei ani, trei ani! Nu poate invoca nici greaua moștenire, nici că nu a avut timp să își pună în practică proiectele. Dezastrul ăsta al energiei în care a ajuns România i se datorează sută la sută și îi aparține.

Și în orice Parlament normal la cap, un astfel de ministru ar fi demis. Un parlamentar care își reprezintă cetățenii care l-au votat nu ar avea niciun dubiu mâine să voteze pentru această moțiune simplă”, a declarat Cătălin Drulă.

Liderul USR a acuzat PNL și PSD că nu apără interesele cetățenilor:

“Dar, voi, PNL și PSD sunteți pe interesul de gașcă, nu pe interesul celor care v-au trimis aici și care suferă din cauza ministrului Virgil Popescu pe care l-am și găsit cu ocazia asta cu privirea în Parlament.

Ați vorbit aici de consumatorii casnici, de industria României, de 50% din industria României, de țeapa pe care le-ați dat-o săptămâna trecută spuneți ceva? De țeapa pe care ați dat-o și românilor și tuturor cu 40 de miliarde, hai, Virgil, că știi, că n-ai decât două să dai înapoi, asta este țeapa, este alba-neagră”.

În finalul discursului, Cătălin Drulă le-a transmis parlamentarilor PSD și PNL că românii nu uită.

“Îi văd pe cei de la PSD cu capul în jos. Voi îl țineți ministru, uitați-vă bine la mine, este ministru PSD, Virgil Popescu, groparul energiei din România este ministru PSD. Dar nu-i nimic, că românii nu uită! Asta de mâine, când o să îl apărați pe Virgil, v-o țin minte!

Și vă mai zic ceva: o să vină și pentru voi, și pentru ei ziua decontului, se apropie! V-o garantez eu!”, a conchis Cătălin Drulă.