Cătălin Drulă, președintele USR: Guvernarea PNL-PSD a eșuat. Prioritatea USR va fi lupta cu creșterea prețurilor

Cătălin Drulă, președintele USR: Guvernarea PNL-PSD a eșuat. Prioritatea USR va fi lupta cu creșterea prețurilor

Președintele USR Cătălin Drulă a anunțat că în noua sesiune parlamentară, USR va ataca miniștrii gropari ai țării, începând cu Virgil Popescu. USR a depus astăzi prima moțiune simplă împotriva ministrului Energiei care în ultimii trei ani de zile a îngropat sectorul energetic din România. 

”România are azi o ultimă șansă să evite o criză economică dureroasă. PNL și PSD trebuie să se trezească din beția puterii și a risipei banului public la rețelele de partid. Misiunea unui Guvern este să protejeze oamenii. PNL și PSD au arătat că nu vor asta. Acest Guvern trebuie să lucreze pentru oameni sau să plece”, a spus Cătălin Drulă, președintele USR. 

Vor mai urma moțiuni sesiunea aceasta pentru a împiedica, de exemplu, falimentul total al învățământului românesc sau artificii fiscale și în domeniul muncii care distrug economia. 

“În condițiile în care PNL și PSD nu sunt în stare să guverneze, vom veni în Parlament cu legi care să protejeze populația de efectele inflației. Când văd că Germania scade TVA la energie – exact ce a propus USR – mă întreb dacă PNL și PSD nu vor măsura doar pentru că vine de la noi. Sunt două direcții în care vrem să acționăm: scăderea taxelor, ca să lăsăm mai mulți bani la oameni și firme pentru a face față creșterii prețurilor; și oprirea risipei din bani publici, ca să reducem din datoria statului”, a declarat Cătălin Drulă.  

Printre proiectele pe care USR le susține se numără reducerea TVA la energie de la 19% la 5%, credite fiscale pentru companii ca să reducă 50% din facturile la energie, reducerea taxării pe muncă, eliminarea pensiilor speciale, desființarea agențiilor inutile pentru sinecuri.