• Eurostat: România, pe locul 2 în UE la riscul de sărăcie
  • Anca Dragu: „Măsurile luate recent de Guvern, de creștere a taxelor și impozitelor, în special pe muncă, vor mări și mai mult riscul de sărăcie”
  • Pensiile speciale au ajuns numai în luna iunie să îi coste pe români 1 miliard de lei
  • Statul a angajat peste 17.000 de persoane în ultimul an, de patru ori mai multe decât în anul anterior

USR solicită Guvernului Ciucă să nu mai crească taxele și cheltuielile publice în plină criză și să elimine privilegiile și pensiile speciale, care au ajuns numai în luna iunie să îi coste pe români 1 miliard de lei.

Ultimele cifre europene, publicate de Eurostat, care plasează România pe locul 2 în Uniunea Europeană la riscul de sărăcie, confirmă încă o dată prăpastia economică spre care se îndreaptă România și pe care coaliția PSD-PNL-UDMR nu o mai poate manipula prin fake news și atacuri la USR.

Minimul gest de responsabilitate pe care îl poate face „cel mai stabil, solid și performant guvern din ultimii destul de mulți ani”, așa cum l-a caracterizat președintele Iohannis, în al 12-lea ceas, după ce a adus România la cel mai mare nivel de îndatorare publică în doar opt luni, este să înceteze să mai sărăcească populația și să nu îi mai suprataxeze pe cei care susțin economia.

Măsurile luate recent de Guvern, de creștere a taxelor și impozitelor, în special pe muncă, vor mări și mai mult riscul de sărăcie, în condițiile în care costul vieții a crescut, iar ratele bancare s-au dublat într-un an. Aceste măsuri pur și simplu descurajează munca și arată că guvernanții îi consideră hoți pe oamenii care vor să muncească”, declară Anca Dragu, senator USR și fost ministru al Finanțelor.

Printre aceste măsuri se numără și supraimpozitarea joburilor part-time, prin care Guvernul Ciucă lovește în cei mai vulnerabili dintre români. Efectul nociv al măsurii s-a văzut imediat: în ultimele 3 zile au fost închise 44.515 de contracte part-time.

Riscul de sărăcie va crește, pentru că Guvernul nu încurajează munca, chiar o descurajează și îi aruncă pe oameni în sărăcie și dependența de ajutoarele de la stat. Este o metodă simplă pe care guvernele PSD – PNL o aplică de peste 30 de ani, pentru a-i ține pe oameni captivi. Este un joc politic cinic al vechilor partide politice”, mai susține Anca Dragu.

Nu numai că sărăcește România, dar actualul Guvern pierde și bani europeni din cauza incompetenței sale. Ultimul exemplu: 2,6 miliarde de euro, o sumă vitală pentru investiții și stabilizarea financiară a României, nu au mai intrat în economia țării în luna iulie, așa cum era programat, pentru că Ciucă și Ciolacu nu au fost în stare să pună la punct un sistem informatic pentru a urmări, transparent, unde merg banii din PNRR.