În loc să crească taxele, Guvernul ar trebui să le scadă pentru a ajuta românii să treacă prin criză. USR lansează noul site al măsurii de reducere a taxării salariilor: www.zerotaxe.ro

În loc să crească taxele, Guvernul ar trebui să le scadă pentru a ajuta românii să treacă prin criză. USR lansează noul site al măsurii de reducere a taxării salariilor: www.zerotaxe.ro

Decizia Guvernului Ciucă de a crește taxele de la 1 august va nenoroci sute de mii de români. 60% din IMM-urile din România anunță deja că vor face concedieri ca urmare a creșterii taxelor. Dacă ar fi vrut să ajute românii, Guvernul PSD-PNL ar fi trebuit tocmai să reducă taxele, nu să le crească sărăcind românii și mai mult.

În acest context, USR lansează un nou site cu întrebări și răspunsuri pentru propunerea de reducere a impozitării muncii prin scutirea taxelor pe echivalentul unui salariu minim: www.zerotaxe.ro

Noul site www.zerotaxe.ro este actualizat cu ultimele noutăți și explică principiile Zero Taxe pe salariul minim și impactul benefic pe care îl poate avea această măsură. De asemenea, conține un calculator care arată oricui este interesat cu cât i-ar crește venitul odată cu aplicarea măsurii – https://zerotaxe.ro/#!/calculator

Iată un exemplu legat de cât de mult ia statul român și cât de mult din munca unui român i-ar rămâne dacă impozitarea ar fi redusă. În prezent, la un salariu de 1.000 de euro, brut pe lună, după ce statul ia taxele, un angajat rămâne cu 2.887 de lei în mână. Dacă s-ar aplica reducerea impozitării prin scutirea salariului minim, angajatul ar rămâne în buzunar cu un salariu net cu 1.000 de lei mai mare.

În aceste vremuri care devin tot mai grele, statul a ales să sărăcească românii și mai puternic prin creșterea taxelor tocmai pentru cei cu salariile cele mai mici. Ar trebui fix invers decât a făcut. Acum ar fi cel mai bun moment de scădere a taxelor. Dacă clasei politice i-ar păsa de români, asta ar face. Măsura pe care am vrut mereu să o introducem și pe care am negociat-o în fostul program de guvernare, cu greu, este netaxarea primilor lei câștigați de orice salariat din România. Concret, scutirea de la taxe a echivalentului unui salariu minim pentru veniturile tuturor salariaților din România. Exact așa cum este în statele vestice, unde românii pleacă de multe ori la muncă. Pentru mai buna înțelegere a acestei măsuri, pentru care coaliția PSD – PNL «nu are bani», am explicat totul pe www.zerotaxe.ro”, a declarat Cristina Prună, deputat USR.

În numeroase țări din Europa, statul aplică diverse sisteme menite să ferească salariile mici de o taxare prohibitivă. Statul român impune cea mai mare povară fiscală pe salariile mici din toată Europa. Recent, Guvernul Ciucă a crescut fix această impozitare. Salariații care muncesc două ore sau patru ore vor fi taxați ca și cum ar munci opt ore. Un gest oribil care va nenoroci sute de mii de români și va împinge și mai mulți români în afara țării sau îi va îndrepta către munca la negru.

Taxele mari pe muncă nu sunt o fatalitate pentru România. Putem avea o țară în care munca să fie bine plătită. Dar trebuie ca statul să nu mai ne ia jumătate din salariu în fiecare lună. Sau, mai nou, să desființeze contractele part-time printr-o impozitare aberantă și punitivă. Contrar opiniilor răspândite de membrii partidelor care fac parte din arcul de guvernare, Zero Taxe pe Salariul Minim se aplică tuturor salariilor din economie, nu doar salariaților cu salariu minim”, a declarat Claudiu Năsui, vicepreședinte USR.

Zero Taxe pe Salariul Minim este singura soluție care poate să scoată milioane de români din sărăcie, să oprească exodul românilor în alte țări și să pună România pe o traiectorie de creștere reală, prin muncă bine plătită.