USR condamnă discursul anti-UE și anti-NATO al lui Viktor Orbán

USR condamnă discursul anti-UE și anti-NATO al premierului ungar susținut pe teritoriul României.

„Liderul din Ungaria Viktor Orbán a mai avut o ieșire antieuropeană și antioccidentală. Și, pe deasupra, a încercat să pervertească conceptul de pace și să normalizeze agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Asemenea idei sunt rușinoase pentru Europa modernă și liberală”, a spus într-un mesaj pe Twitter președintele USR, Cătălin Drulă.

Mesajele anti-Ucraina și NATO, în timp ce armata lui Putin bombardează, la doar câțiva kilometri de România, biserici, școli, spitale, teatre și mall-uri, nu trebuie permise și lăsate nesancționate.

Este regretabil că teritoriul României a fost folosit ca platformă pentru teoriile rasiste ale lui Viktor Orbán, izvorâte din negura istoriei.

USR este și va rămâne promotorul liberalismului modern în România. Este datoria noastră să apărăm România în fața forțelor iliberale care își doresc să copieze modelul maghiar. Locul României este în Uniunea Europeană, de partea statelor democratice, și așa trebuie să rămână.