USR condamnă jignirile incalificabile care i-au fost aduse viceprimarului Flavia Boghiu. Cătălin Drulă: „Oricât se chinuie niște rechini imobiliari să ne intimideze colegii, prin astfel de gesturi reprobabile, nu vor reuși”

USR condamnă jignirile incalificabile care i-au fost aduse viceprimarului Flavia Boghiu. Cătălin Drulă: „Oricât se chinuie niște rechini imobiliari să ne intimideze colegii, prin astfel de gesturi reprobabile, nu vor reuși”

USR condamnă ferm jignirile incalificabile care i-au fost aduse viceprimarului Brașovului, Flavia Boghiu, de către același dezvoltator imobiliar Kehaiyan Garbis-Vincențiu, care, la începutul anului, a amenințat-o că o lasă în scaun cu rotile. Pentru acele amenințări, Flavia Boghiu a depus plângere penală, însă până în acest moment nu s-a întâmplat nimic.

Oricât se chinuie niște rechini imobiliari să ne intimideze colegii, prin astfel de gesturi reprobabile, nu vor reuși. Nu arată decât disperarea care i-a cuprins pe unii dintre ei că nu le mai merg afacerile dubioase pe modelul altor administrații. Faptul că s-a ajuns să vedem glumițe sinistre cu femei «machiate» de un pumn la ochi, făcute de către «tineretul liberal» din Brașov, sau instigări clare la violență din partea unui dezvoltator imobiliar care nu știe ce defăimări să mai folosească, doar-doar se recuplează la banii publici, ne demonstrează, o dată în plus, că facem bine ceea ce facem și nu ne vom opri aici. Colega noastră Flavia Boghiu are tot sprijinul nostru”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Hărțuirea, defăimările și amenințările la adresa Flaviei Boghiu sunt din cauză că are în atribuții Urbanismul și s-au intensificat după ce, în calitate de viceprimar al Brașovului, s-a poziționat ferm împotriva modului în care vechea administrație locală a acordat autorizațiile de construire, astfel încât s-a ajuns la construcții precum este cartierul Tractorul Nord, un cartier nou, sub formă de ghetou, fără creșe, grădinițe, școli, practic care nu servește cetățenilor, ci doar intereselor imobiliare din zonă.

În numeroase declarații publice, Flavia Boghiu a subliniat că va face tot ce îi stă în atribuții pentru ca legea să fie respectată de către toți dezvoltatorii imobiliari și pentru ca un nou Tractorul Nord să nu se mai întâmple în Brașov.  

Faptul că administrația de la Brașov, condusă de primarul Allen Coliban, se luptă pentru o dezvoltare urbanistică cu grijă față de clienții finali – cetățenii – îi supără pe cei care nu vor să respecte atât normele legale, cât și pe cele de bun-simț. Aceste intimidări repetate la adresa mea au apărut pentru că am urbanismul în atribuții.

În ianuarie, mi s-a transmis că ar trebui să rămân în scaun cu rotile. Între timp, hărțuirile și amenințările publice au continuat. Dar nu pot autoriza construcții ilegale în baza presiunilor, amenințărilor, intimidărilor și hărțuirilor sau defăimărilor.

În România, avem o problemă de cum ne raportăm la femei în general, iar atmosfera acestor zile ne demonstrează că am dreptate. Femeile și fetele din România trebuie să aibă încredere că pot fi orice, că pot face orice își doresc, prin muncă, curaj și determinare”, a declarat viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu.

La rândul său, primarul Allen Coliban a criticat jignirile aduse viceprimarului Flavia Boghiu, subliniind faptul că violența la adresa femeilor trebuie combătută ferm, nu doar prin declarații publice, ci și prin măsuri ferme în justiție.

Au trecut șase luni de când colega mea Flavia Boghiu a depus plângere penală împotriva aceluiași dezvoltator imobiliar cu tendințe mafiote pentru amenințările primite și încă nu s-a întâmplat nimic. Asta arată o altă mare problemă a sistemului de justiție și a statului român care, în multe rânduri, a arătat că nu face nimic pentru a-și proteja cetățenii.

În același timp, vedem și următorul lucru, faptul că Brașovul se schimbă și asta o simt și ei, dezvoltatorii imobiliari ca Kehaiyan Garbis-Vincențiu, care apelează la astfel de gesturi josnice cu gândul că ne pot face să dăm înapoi.

Nici vorbă. Vom continua și mai determinați să curățăm acest oraș și să ne asigurăm că orice construcție respectă rigorile legii. Pentru că e foarte simplu: suntem aici să muncim pentru oameni, nu împotriva lor, iar vechile metehne nu mai au ce căuta în administrația locală din Brașov. 

Atât eu, cât și Flavia ne-am asumat să aducem o schimbare reală în Brașov și asta vom face, indiferent de amenințări, aluzii și defăimări”, a declarat Allen Coliban.