Cătălin Drulă, după validarea ca președinte al USR: Misiunea USR este să ne folosim resursele, energia și experiența ca să oprim PSD și PNL

Cătălin Drulă, după validarea ca președinte al USR: Misiunea USR este să ne folosim resursele, energia și experiența ca să oprim PSD și PNL

Congresul extraordinar al USR, desfășurat online, l-a validat astăzi pe Cătălin Drulă în funcția de președinte al partidului, cu un mandat de patru ani, după ce acesta a câștigat alegerile interne din primul tur, cu 71,3% din voturile exprimate. La finalul evenimentului, președintele USR și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, au susținut o conferință de presă, în Timișoara, în care au vorbit despre rolul și obiectivele USR în actualul context politic.

Am cerut colegilor mei un mandat pentru unitate și stabilitate, pentru coerență și eficiență și asta voi livra ca președinte al USR. Spre frica PNL și PSD, USR va livra o opoziție pe bune. PNL și PSD au rupt România în două. Pe de o parte sunt milioane de familii care muncesc onest și respectă regulile, care încearcă să construiască un viitor pentru ei și pentru copiii lor. Și aceasta este o Românie care suferă profund și nu se întrevede sfârșitul acestei suferințe. Inflație scăpată de sub control, dobânzile cresc galopant, taxele se majorează și România este în risc de sărăcie. De cealaltă parte, avem România lor, a privilegiaților, care au luat puterea politică pentru a se hrăni pe ei și clientela de partid, care au strâns toată puterea în mâinile lor cu această super-majoritate la nivel național. Vor să fie deasupra regulilor, ei sunt cei care își dau pensii speciale, salarii nesimțite din bani publici, cei care își angajează rudele și pilele de partid la stat”, declară Cătălin Drulă, președintele USR.

Acesta subliniază că PNL și PSD duc România către faliment, cu toată viteza înainte.

Guvernul cheltuie în neștire bani pe care nu îi are. La fiecare 4 lei adunați la bugetul de stat, sunt împrumutați încă 2 lei, unul pentru a acoperi datoriile din trecut și unul pentru a finanța cheltuielile curente. În loc să țină cheltuielile statului sub control, au angajat în primele șase luni 15.000 de noi funcționari. Acum încearcă să astupe o parte din această gaură tot băgând mâna în buzunarul oamenilor. Misiunea noastră, a USR, este să ne folosim resursele, energia și experiența ca să-i oprim. Grija noastră se îndreaptă astăzi către cei care suferă din cauza regimului PNL-PSD”, mai afirmă Cătălin Drulă.

USR va moderniza România. Aici, la Timișoara, la nivel local, se vede cât se poate de bine cum partidele care sunt la guvernare, PNL și PSD, încearcă să-și acopere incompetența și propria nepăsare cu tot felul de atacuri. Eu aș vrea să aud care sunt planurile Guvernului pentru criza energetică, care se înrăutățește în fiecare zi. Alte țări fac pregătiri, fac planuri, Guvernul PSD-PNL doarme. Aș vrea să aud răspunsurile Guvernului pe tema lucrărilor de infrastructură, aș vrea să aud și ce au de spus parlamentarii PSD și PNL despre proiectele importante pentru Timișoara. Tot ce auzim, însă, ca la grădiniță, sunt acuze, ca să-și acopere inacțiunea. Cătălin Drulă este o voce pentru o Românie onestă și corectă, o voce pentru asistenta medicală care nu acceptă șpagă, deoarece crede în acces la sănătate pentru toți, o voce pentru antreprenorii din România, o voce pentru profesori. Începe o nouă epocă, noi, USR, vom arăta în ce direcție putem să mergem și sunt sigur că diferența între USR și Guvernul care se gândește doar la clientela de partid va fi din ce în ce mai clară”, declară Dominic Fritz, primarul Timișoarei.