Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene

Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu critică administrația Boc: Întârzieri, rezilieri de contracte și pierderi de fonduri europene

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, au criticat, la Cluj, administrația Boc și au atras atenția asupra multiplelor probleme ale orașului și ale județului.

Cătălin Drulă a criticat întârzierile legate de centura metropolitană a Clujului, proiect preluat în 2017 de administrația lui Emil Boc, arătând că în prezent nu există exproprieri, nu sunt obținute toate avizele, cum e cel pentru siguranța circulației, nu e lansată licitația de lucrări, iar acordul de mediu a fost obținut abia zilele trecute.

„Proiectul centurii metropolitane este extrem de întârziat pentru că administrația Boc e paralelă cu proiectele mari de infrastructură. În 2017, Boc a luat acest proiect în ograda sa și nu a reușit să-i facă nici măcar studiul de fezabilitate. În 2018 s-a semnat un contract pentru studiul de fezabilitate, care avea termen 2019, au trecut 4 ani de atunci și încă nu e aprobat”, a spus Cătălin Drulă.

Președintele interimar al USR a criticat de asemenea întârzierile legate de metroul Cluj, proiect preluat de asemenea în gestiune de Emil Boc, a cărui licitație a fost lansată în martie, existând deja o amânare, deoarece termenul depunerii ofertelor a fost amânat pentru luna august, deși acestea trebuiau depuse în mai.

Drulă a mai atras atenția asupra întârzierilor, a posibilei rezilieri și a pierderii de fonduri pentru lucrări legate de Autostrada A3 Transilvania, sectorul Nădășelu-Poarta Sălajului (Cluj-Zalău) și sectorul Chețani-Câmpia Turzii, de spațiile de servicii de pe A3 Transilvania și A10 Sebeș-Turda și a drumurilor de mare viteză Cluj-Dej și Baia Mare-Dej-Bistrița. Există de asemenea un blocaj în privința lucrărilor legate de magistrala de cale ferată Cluj-Oradea și a celor pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe sectoarele Cluj Napoca-Dej-Baia Mare/Beclean și Cluj Napoca-Teiuș.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a atras atenția că există riscul pierderii banilor alocați pentru construcția Spitalului Regional Cluj.

„Spitalul Regional Cluj e în pericol de a nu se construi din bani europeni, de a avea întârzieri peste întârzieri. Cu 8 ani în urmă aveam banii necesari – în opt ani de zile nu doar că nu avem nici măcar o cărămidă pusă aici în Cluj, dar nu avem nici măcar o perspectivă de când o să fie pusă cu adevărat prima cărămidă”, a afirmat președintele USR București.

Vlad Voiculescu a precizat de asemenea că în Ministerul Sănătății nu există în prezent expertiza necesară pentru construcția acestor mari spitale regionale, motiv pentru care a propus înființarea ANDIS.

„Această expertiză nu exista în Ministerul Sănătății și ce am propus încă din negocierile din programul de guvernare a fost înființarea unui grup de oameni, a unei agenții, ANDIS, care să aducă acești oameni a căror expertiză e atât de necesară. Domnul Boc s-a opus, împreună cu mai toți baronii locali din toată România, pentru că li se părea că li s-ar putea lua pixul din mână. Fără să ai un grup de oameni care să se ocupe de asta cu siguranță nu reușești să duci proiecte mari la capăt”, a concluzionat Vlad Voiculescu.