USR Tineret devine organizație membră a Federației Internaționale Liberale de Tineret (IFLRY) în cadrul adunării generale din Dakar

USR Tineret devine organizație membră a Federației Internaționale Liberale de Tineret (IFLRY) în cadrul adunării generale din Dakar

USR Tineret a participat la cea de-a 50-a adunare generală a Federației Internaționale Liberale de Tineret (IFLRY), care a avut loc între 16-19 iunie la Dakar, capitala Senegalului. Organizația de tineret a USR a avut o contribuție importantă la acest eveniment, întrucât a fost votată primirea acesteia ca membră în IFLRY, primind un total de 110 voturi pentru și 0 împotrivă. 

Delegația USR Tineret a fost formată din 2 persoane: Ioana Abăseacă, vicepreședinta responsabilă de relații internaționale și Alex Cozma, președintele filialei de tineret din Cluj. Evenimentul a reunit figuri marcante din politica africană, precum președintele Senegalului Macky Sall. Au participat, printre alții: Ministrul Tineretului din Coasta de Fildeș, Mamadou Touré, liderul opoziției din Uganda Bobi Wine, directorul FNF Africa de Vest Jo Holden și președinta Organizației Africane Liberale pentru Libertate (ALYF) – Katwar Mawas. 

Cu acest prilej, USR Tineret a reconfirmat aderarea la valorile internaționale liberale și importanța politicilor de tineret în cadrul USR. Delegații au arătat, totodată, solidaritatea cu colegele și colegii din organizațiile de tineret ucrainiene și, în acest sens, au participat la seara de licitație caritabilă care a fost organizată pentru a strânge fonduri și a ajuta victimele războiului. 

“Angajamentul USR Tineret față de Federația Internațională Liberală de Tineret (IFLRY) este acela de a purta valorile liberalismului și a le reprezenta în rândul tinerilor din România. Vorbim despre priorități strategice importante la nivel global, precum accesul la educație sexuală, drepturile minorităților etnice, religioase și sexuale, politici climatice sustenabile, conservarea patrimoniului cultural, condamnarea dictaturilor militare, teroriste și a agresiunilor pornite de guverne criminale precum cel al Federației Ruse. Îi mulțumim Amandei Kanange, președinta IFLRY și Yevheniiei Fedotova, vicepreședinta IFLRY pentru parteneriatul constant pe care îl avem, care a rezultat în aderarea noastră cu drepturi depline în IFLRY. Suntem mândri și recunoscători să reprezentăm USR-ul și România, fiind singura organizație membră din țara noastră.” – Ioana Abăseacă.

Următoarea adunare generală va avea loc în noiembrie la Amsterdam, Regatul Unit al Țărilor de Jos.