Coaliția sărăciei refuză să voteze proiectele USR de reducere a TVA-ului la carburant și supraimpozitare a pensiilor speciale

Coaliția sărăciei refuză să voteze proiectele USR de reducere a TVA-ului la carburant și supraimpozitare a pensiilor speciale

Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, a solicitat, luni, în Comitetul Liderilor introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a două inițiative USR care stau de luni de zile la sertar: reducerea TVA la carburant și supraimpozitarea pensiilor speciale. Propunerea a fost refuzată de liderii PSD-PNL-UDMR.

Coaliție de guvernare demonstrează că nu își dorește cu adevărat să ia măsuri care să îi ajute pe români în plină criză, ci doar lansează fumigene în spațiul public. Din februarie, de când Marcel Ciolacu anunța reducerea accizei și până în prezent, coaliția nu a luat nicio măsură și prețurile la carburant au explodat.

”Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să plătim în continuare 9 lei pe litrul de benzină. Nu de plafonarea prețului la carburanți avem azi nevoie, ci de măsuri urgente care să scadă prețul. Nu e normal să plătim 9 lei pe benzină, în condițiile în care aproape jumătate din prețul plătit îl reprezintă TVA și accize”, spune liderul deputaților USR Ionuț Moșteanu.

O altă fumigenă este și supraimpozitarea pensiilor speciale. Proiectul USR de suprataxare a pensiilor speciale este în sertarele din Parlament din aprilie 2020. Acest proiect prevede un impozit de 90% pentru toate pensii speciale de peste 3.500 de lei şi un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 şi 3.500 de lei. Dacă liderii PSD-PNL-UDMR voiau într-adevăr să adopte o măsură rapidă, puneau pe ordinea de zi adoptarea inițiativei USR, dar au refuzat.

Ipocriza coaliției de guvernare nu are limită: în fiecare zi lansează promisiuni mincinoase la televizor, dar în practică nu adoptă nicio măsură de sprijin pentru oameni.