Claudiu Năsui: Guvernul nu face decât să își protejeze și îmbogățească clientela politică din buzunarele românilor

Claudiu Năsui: Guvernul nu face decât să își protejeze și îmbogățească clientela politică din buzunarele românilor

În contextul bâjbâielilor Coaliției PSD-PNL privind măsurile ce ar trebui luate pentru contracararea inflației galopante și pentru ajutorarea populației și a mediului de afaceri, Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, arată cum aproape jumătate din veniturile unei gospodării medii sunt luate de stat și ce măsuri ar trebui adoptate.

Aproape jumătate din veniturile unei gospodării medii românești sunt luate de stat prin taxe și impozite. Lucrurile stau mai rău pentru gospodăriile cu venituri mai mici, care au o pondere mai mare a cheltuielilor cu alimentele. Tot ele sunt și cele mai afectate de explozia prețurilor. Prețurile la carburanți și energie se reflectă în prețurile la raft ale produselor, iar statul culege roadele prin accize și taxe de mai multe ori. Inflația nu este altceva decât o taxă ascunsă. Statul ne ia din puterea de cumpărare, ca să susțină cheltuieli publice imense cu pensiile speciale, sporuri, sinecuri, și PNDL-uri pentru firmele de partid care fac poduri prăbușite după nici un an. Și odată cu ea scade și cursul valutar și duce la creșterea accizelor în continuare”, explică deputatul USR.

Care sunt măsurile necesare pentru redresarea României?

Simplificarea și scăderea poverii fiscale, menținerea sistemului simplu de impozitare a IMM-urilor, reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea birocrației și reducerea taxelor pe carburanți și energie.

Ce face guvernul PSD-PNL? Exact opusul. În loc să simplifice și scadă povara fiscală pe muncă, ne tot amenință cu cota progresivă. În loc să păstreze avantajul competitiv al României în reglementarea IMM-urilor, vrea să îl elimine. În loc să reducă cheltuielile publice, a făcut peste 11.000 de angajări la stat și cel mai umflat Guvern cu 144 de demnitari. Despre taxele pe carburanți și energie nu mai are rost să vorbim, știe toată lumea că statul e cel mai mare câștigător din creșterea prețurilor. Prețurile vor continua să crească, iar viața românilor va deveni mai grea. Este foarte important să înțelegem că asta nu e întâmplător și vina principală nu este a războiului sau a oricui altcuiva. Este vina Guvernului care nu face decât să își protejeze și îmbogățească clientela politică din buzunarele românilor”, declară Claudiu Năsui.