Duminică are loc referendumul de demitere a primarului de la PNL Popa Zachiu

Duminică are loc referendumul de demitere a primarului de la PNL Popa Zachiu

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, s-a aflat astăzi la Dumbrăvița, în județul Brașov, alături de colegii care iau parte la campania de demitere a primarului de la PNL, Popa Zachiu, prin referendum local. Alături de Cătălin Drulă s-au aflat și parlamentarii USR Stelian Ion, Dan Barna și Irineu Darău.

Acest referendum, în premieră în județul Brașov, are loc duminică, 19 iunie și a fost inițiat de USR Dumbrăvița. Motivele sunt simple: acest primar de la PNL, aflat în funcție de 16 ani, a lăsat comuna fără drumuri, canalizare, creșă, parc sau școli și grădinițe decente. Pe scurt: nu a făcut nimic pentru modernizarea Dumbrăviței.

Procedura de organizare a referendumului a fost întârziată de primarul de la PNL de peste 5 luni, însă instanța a dat dreptate USR, care a câștigat astăzi al treilea proces împotriva lui Popa Zachiu, și a dispus declanșarea referendumului.

“O comună condusă timp de 18 ani de un primar PNL a zis „Ajunge!”
1.110 semnături au fost strânse de colegii din filiala USR Dumbrăvița pentru a declanșa referendumul de demitere a primarului – o muncă de-a dreptul eroică, dar care arată starea de spirit a unei comunități care s-a săturat.

S-a săturat de gunoaiele care umplu câmpiile din jurul Dîmboviței, de școlile în stare deplorabilă, fără laboratoare, cu instalații sanitare vechi, fără săpun și cu clase năpădite de igrasie.
S-a săturat de 18 ani în care în comuna Dumbrăvița nu a fost făcut niciodată cadastru și în care primarul nu emite titluri de proprietate conform legii”, a declarat președintele interimar al USR, Cătălin Drulă.

Liderul USR a făcut apel către locuitorii comunei să nu le fie teamă și să meargă duminică la vot: “Știrea pe care v-o dau de acum este că duminică seară, primarul pică, o să fie știre națională pentru că, pentru prima data în România, un primar incompetent, un primar de care oamenii sunt absolut nemulțumiți va fi demis”.

La rândul său, liderul USR Dumbrăviţa, Viorel Strâmtu, care a candidat la primărie în urmă cu un an, a transmis un apel public către oameni să meargă la vot: “Ne aflăm la un moment de răscruce. Nu trebuie să fim mândri că ne dăm primarul jos, dar un primar ca Popa Zachiu merită cu vârf și îndesat. Să venim la vot duminică, 19, toată lumea, să îi arătăm că nouă ne pasă de viitorul nostru și de viitorul copiilor noștri.

Am câștigat astăzi al treilea proces care a fost pus de către domnul primar să oprească referendumul. Suntem la al treilea câștig și cu siguranță și ziua de duminică, când se vor închide urnele, vom avea câștig și nu este câștigul nostru, este câștigul comunității în care trăim și vrem să avem un viitor mai bun”.