Ministrul Lucian Bode refuză să spună dacă PNL votează sau nu modificările ucigașe la Codul Rutier

Ministrul Lucian Bode refuză să spună dacă PNL votează sau nu modificările ucigașe la Codul Rutier

Președintele interimar al USR Cătălin Drulă l-a confruntat, astăzi, pe ministrul de Interne, Lucian Bode, în legătură cu amendamentele ucigașe la Codul Rutier și i-a cerut să se poziționeze clar și să spună dacă acest proiect va fi votat de PNL sau nu mai departe în plen.

Cătălin Drulă i-a cerut aceste lămuriri lui Lucian Bode în condițiile în care este și secretar general al PNL și în contextul în care MAI nu a trimis până acum un reprezentant în Comisia de transporturi din Camera Deputaților, deși este obligat legal, pentru a exprima poziția oficială a Guvernului pe acest subiect.

“Am acționat prin mecanisme instituționale, v-am trimis invitații în comisie, la cererea comisiei, să spuneți și totuși nu ați răspuns clar dacă PNL votează împotrivă în plen. Eu pot să vă zic cum votează USR: USR votează împotrivă”, i-a transmis Cătălin Drulă astăzi ministrului de Interne.

În decursul dialogului de șase minute, Lucian Bode nu a răspuns dacă PNL votează sau nu aceste modificări și nici nu a oferit explicații despre netrimiterea unui reprezentant legal în comisie. În schimb, l-a acuzat pe Cătălin Drulă că a pus ședința Comisiei de transporturi în paralel cu alte ședințe.

Dialogul s-a încheiat fără un răspuns clar din partea ministrului de Interne.

Toate astea arată că PSD, PNL și UDMR vor un Cod rutier și reguli de circulația ca în Asia centrală, subliniază Cătălin Drulă, care se întreabă dacă este normal ca un șofer care folosește mașina ca pe o armă să plece mai departe de pe loc, fără pierderea permisului, așa cum prevăd, printre altele, noile modificări adoptate în unamitate de coaliția hoției.

„Putem devoala ipocrizia acestei coaliții în distrugerea Codului rutier: cu o mână pretind că vor să înăsprească și că le pasă de morții de pe șosele, oameni din Parlament de la PNL, PSD și UDMR, la unison votează dărâmarea Codului rutier.

L-am întrebat foarte clar pe ministrul Afacerilor Interne pe care l-am invitat formal în Comisie, conform atribuțiilor, cu scrisoare semnată, ștampilată, cu data stabilită în acord cu membrii comisiei să ne spună părerea ministerului și nu a venit.

L-am întrebat dacă PNL va vota împotriva acestui proiect în Parlament. Nu am primit un răspuns clar”, a subliniat Cătălin Drulă.

Dialogul poate fi urmărit aici.