Liderul deputaților USR cere PSD să prezinte public raportul SRI cu privire la Iulian Iancu

Liderul deputaților USR Ionuț Moșteanu solicită președintelui PSD Marcel Ciolacu să facă public avizul din partea SRI pentru numirea lui Iulian Iancu în fruntea ANRE, în condițiile în care, în 2019, același Iulian Iancu a fost respins de președintele Iohannis pentru funcția de vicepremier pe probleme economice pentru că periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale.”

Liderul deputaților USR reamintește faptul că Iulian Iancu a blocat ani de zile exploatarea gazelor din Marea Neagră, gazele care ne-ar fi făcut independenți de energia din Rusia.

“Este omul acuzat de un coleg de partid că este „cumpărat de Gazprom”, așa cum reiese din cablogramele Departementului de stat al SUA. Este omul care a fost respins de Klaus Iohannis pentru a fi membru în Guvern. Ce știa Klaus Iohannis atunci? Dacă a fost cerut, îi solicit domnului Marcel Ciolacu, liderul PSD, să prezinte public raportul SRI cu privire la Iulian Iancu”, spune Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR.

Ionuț Moșteanu subliniază faptul că Parlamentul nu poate numi, în plin război declanșat de Rusia în Ucraina, un om asupra căruia există și cea mai mică suspiciune de colaborare cu Gazprom.

“Oamenii trebuie să știe 1) Dacă într-adevăr a existat o solicitare către SRI pentru furnizarea de informații despre Iulian Iancu. 2) Conținutul raportului SRI. 3) De ce a blocat Iulian Iancu extragerea gazului din Marea Neagră atâția ani”, conchide Ionuț Moșteanu.