USR propune la ANRE un profesionist cu peste 20 de ani experiență în domeniile energiei și finanțelor, PSD vrea încă un politruc

USR propune la ANRE un profesionist cu peste 20 de ani experiență în domeniile energiei și finanțelor, PSD vrea încă un politruc

În urma unui amplu proces de selecție deschis tuturor profesioniștilor din domeniu, USR îl propune pentru funcția de membru în Comitetul de reglementare al ANRE pe Florian Munteanu, un profesionist cu peste 20 de ani în domeniile energiei și finanțelor în organizații de top și în mediul antreprenorial. În schimb, PSD a trimis la Comisia de industrii și servicii două candidaturi, una aparținând fostului deputat PSD Iulian Iancu, cealaltă fostului senator PSD Scarlat Iriza. USR își manifestă speranța ca PSD să nu își bată joc de români și de România propunând încă un politruc în conducerea ANRE, instituție care gestionează o piață de miliarde de euro, piața de energie, și care ar trebui să vegheze la servicii de calitate pentru consumatorii români.

USR a promis că va propune cei mai buni candidați pentru funcțiile publice din statul român. Așadar, am organizat, din nou, un proces de selecție deschis tuturor profesioniștilor din domeniu pentru funcția de membru în Comitetul de reglementare al ANRE. În contextul în care ANRE a gestionat lamentabil piața de energie în ultimii ani, a sabotat în mod voit consumatorii români prin reglementări împotriva intereselor lor și a pus bețe în roate investițiilor, USR consideră că avem nevoie mai mult ca oricând de un profesionist integru în conducerea acestei instituții. Am speranța că toți colegii parlamentari vor înțelege importanța acestei instituții și vom trimite acolo un adevărat profesionist care să urmărească interesul românilor, nu al unui grup restrâns”, declară Cristina Prună, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei de industrii din Camera Deputaților.

Florian Munteanu, propunerea USR pentru funcția de membru în Comitetul de reglementare al Autorității de Reglementare în Domeniul Energiei, este absolvent al unui MBA la Universitatea Cambridge și are o experiență de peste 20 de ani în domeniile energiei și finanțelor în organizații de top și în mediul antreprenorial, cu activitate atât în România cât și la nivel internațional, pe patru continente.

Florian Munteanu a lucrat, de asemenea, timp de 13 ani, în calitate de director financiar al sucursalei din România a celei mai mari companii de foraj petrolier offshore de mare adâncime după numărul de instalații petroliere.

Coaliția sărăciei nu vrea însă profesioniști în conducerea ANRE și nici nu urmărește interesul românilor, vrea doar politruci, care să răspundă prompt comenzilor politice.

În prima fază, l-a pus în funcția de membru în Comitetul de reglementare al ANRE pe Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD de Olt, Paul Stănescu. La sesizarea USR, Curtea Constituțională a decis că numirea s-a făcut fără a fi respectate condițiile prevăzute de lege, în condițiile în care Alexandru Stănescu nu avea vreo legătură cu domeniul pe care se presupunea că ar trebui să-l supravegheze.

După acest eșec, candidează pentru conducerea ANRE Iulian Iancu, fost deputat PSD, intens promovat de propaganda rusească din România și autor al legii offshore care a blocat timp de 3 ani începerea exploatării gazelor din Marea Neagră, acțiune care a accentuat dependența României de gazul rusesc. În 2019, președintele Klaus Iohannis i-a refuzat numirea în funcția de vicepremier pentru teme economice acuzându-l că periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”. Acum, în 2022, în plină criză energetică și cu un război în plină desfășurare la granițele României, Iulian Iancu a devenit bun? Interesele cui le va servi el la conducerea ANRE?

La rândul său, fostul senator PSD Scarlat Iriza pare la fel de pregătit pentru funcția de conducere a ANRE pe cât era fratele lui Alexandru Stănescu. Inginer electrotehnist ca pregătire, acesta a condus o firmă de reparații utilaje, înainte de a fi propulsat politic direct în fotoliul de parlamentar (două mandate de deputat, un mandat de senator).